O posledním rozloučení s herečkou Silvií Petöovou, českým divákům známou například ze seriálu Chlapci a chlapi, nevěděli nejenom její kolegové z umělecké branže, ale ani její blízcí přátelé. Její příbuzní v čele s jejím synem Filipem (19) si totiž přáli, aby se pohřeb uskutečnil jen v kruhu rodinném a hlavně zcela bez medializace. Tajemstvím zůstalo i místo, kde mělo její tělo spočinout, mnozí se proto domnívali, že bude pohřbena ve svém rodišti na jihu Slovenska.

Slovenskému magazínu Plus Jeden deň se v červenci podařilo zjistit, že podle záznamu na portálu Slovenské hřbitovů ji hodlá rodina pohřbít ve Slávičom údolí v Bratislavě. Na uvedeném místě ale našli jen starý, opuštěný hrob. Podle reportérů se tak na oficiálním webu objevila jen falešná informace, která měla uchránit rodinou úzkostlivě tajené místo skutečného posledního odpočinku Petöové. Po zveřejnění informací navíc hereččino jméno zmizelo z evidence úplně!

Nakonec se však ukázalo, že ve skutečnosti o žádné podezřelé machinace s hrobem nešlo. Místo, které bylo ještě nedávno zpustošené, je nyní změněné k nepoznání. Hrob je zvelebený a zdobí ho zcela nový mramorový náhrobní kámen, na kterém je vyryté hereččino jméno. Na hrobě je množství květin, vetšinou růží, hoří zde stále nové a nové svíčky, leží zde srdíčka, andělíčci, a dokonce je tam i květináč s mořským koníkem. Na Petöovou, jak je vidět, stále mnozí s láskou vzpomínají.

Fotogalerie
28 fotografií