Charismatického Maroše Kramára, který se objevil v celé řadě českých filmů, pohádek, a moderuje úspěšný pořad Zázraky přírody, smrt herečky Silvie Petöové zasáhla mnohem více, než by se mohlo na první pohled zdát. Přestože se spolu před kamerami zase tak často neobjevovali, herec nečekaně přiznal, že právě rakovina prsu je pro něj velice citlivým tématem. S touto těžkou nemocí bojovala i jeho maminka Tatiana, k níž má Maroš velice blízký vztah. Oporou mu ostatně byla i v době jeho nedávného bleskového rozvodu s manželkou, právničkou Natašou Nikitinovou (51), s níž má tři děti.

„Je to úplně jiný pocit, když to máte v rodině. Úplně jinak to teď vnímám,“ přiznal Kramár měsíčníku Zdravie. „Tato choroba postihla i moji maminku. Naštěstí jsme to zvládli, ale protože se bojí lékařů, nic nikomu neřekla…“ Před fatálními následky rakoviny jí pomohla včasná operace. „Teď se už má maminka skvěle. Naštěstí se s pomocí lékařů vše podařilo zvládnout doslova za pět minut dvanáct. Je to zákrok, který je možná nepříjemný, nedokáže neskutečně prodloužit život…“ myslí si. „Mnohokrát je to jenom o tom, jestli jít k lékaři nebo ne. Častokrát je smrt v podstatě zbytečná, dojde k ní jenom proto, že se k lékaři nejde…“

Herec, který se aktivně účastní i osvěty této těžko odhalitelné nemoci, a chodí dokonce na takzvané Avon Pochody za zdravá prsa, na Petöovou velice často myslí. „Nevím, jak to bylo u ní, nemám až takové podrobnosti. Medicína může prodloužit život, ale u Silvie to bylo meganečekané. Uvědomil jsem si, že jsem ji dlouho neviděl. Ani nevím, jak se za ty poslední roky měla, a ani to, jak vlastně vypadala… Budou to už tři, čtyři roky, co jsme se neviděli,“ posteskl si Kramár.

Jak se zdá, pořád se nedokáže tak docela smířit s tím, co se stalo. „Když jsem se to dozvěděl, že byla o deset let mladší, že to byla veselá ženská a vždycky s ní byla velká zábava, a najednou tu přitom není… Až zpětně jsem si uvědomil, co jsem za těch deset let prožil já. O kolik toho ten člověk přišel…“ vrtí hlavou představitel kapitána Schindlera z úspěšného seriálu Letiště. „Je velmi smutné, když někdo takhle náhle odejde, a je to o mnoho smutnější, když si uvědomíte, že se této chorobě vlastně dá postavit. Vždycky se je třeba jí postavit!“ dodal Kramár bojovně.

VIDEO: Maroš Kramár: Překvapilo mě, že Bartoška nepřestal kouřit!

Video
Video se připravuje ...

Maroš Kramár: Překvapilo mě, že Bartoška nepřestal kouřit! redakce Blesk

Fotogalerie
44 fotografií