Zpěvačka Adele Laurie Blue Adkinsová všem vyrazila dech svou zázračnou změnou. Vždycky bývala poněkud oplácaná, rozchod s manželem Simonem Koneckim (45), otcem jejího syna Angela (7), se však na ní notně podepsal. Stresem ztratila pár kilo, což ji jistě namotivovalo, a ona se pak pustila do hubnutí se skutečnou vervou.

Adelina bývalá osobní trenérka Camila Goodisová nyní konečně prozradila, jak se interpretce hitů Someone Like You nebo Skyfall povedlo dostat na ideální váhu. „Určitě trochu sportuje, ale myslím si, že z 90 % za to vděčí dietě,“ nechala se slyšet brazilská cvičitelka pro magazín The Sun. Adele samotnou prý na pocení v tělocvičně moc neužije, maximálně se věnuje pilates.

Za rychlý úbytek váhy proto může poděkovat výraznému snížení denního příjmu kalorií v takzvané sirtfood dietě. „Je to dobrá dieta vedoucí k rychlému úbytku váhy. První týden je nejintenzivnější, to se pijí jenom zeleninové džusy a smí se pozřít pouze 1000 kalorií.“

Nejdůležitější je pochopitelně mít vyšší výdej energie nežli příjem. Dále má člověk jídelníček upraven tak, že si smí „zahřešit“ kvalitní hořkou čokoládou nebo červeným vínem. „Díky tomu Adele nevypadá příliš hubená – naopak, vypadá úžasně, zásadně změnila svůj životní styl a stravu,“ pochvaluje si Goodisová.

Se zpěvačkou se slavná „fitnesska“ poznala díky manželce zpěváka Robbieho Williamse (45), herečce Aydě Fieldové (40). Ta je s Adele blízkou kamarádkou, a proto ji s sebou vzala jednoho dne do posilovny. Podle Goodisové bylo na umělkyni se zlatem v hrdle ihned poznat, že jí tvrdá dřina na cvičících strojích nic neříká, a tak je zřejmé, že se na její postavě podepsala spíše přísná sebekázeň.

Sirtfood dieta rozhodně nevsází na nějaké hladovění, naopak doporučuje jídla obsahující polyfenoly, například sóju, fazole, zelený čaj či jablka. Ty dokážou v těle aktivovat sirtuiny, tedy enzymy, co pomáhají při spalování tuků. Při tomto procesu navíc dochází k očistě těla od škodlivých látek. Jako u všech podobných speciálních jídelníčků i v tomto případě výživoví odborníci ovšem varují před vysoce pravděpodobným jojo efektem...

VIDEO: Adele ještě jako „holka krev a mlíko“ na červeném koberci

Video
Video se připravuje ...

Adele na červeném koberci Youtube.com

Fotogalerie
64 fotografií