Do Česka ji přivezl její kamarád a od prvního dne bydlí u zpěvačky Šárky Rezkové (50) v Mníšku pod Brdy. Dominice nabídla azyl sama zpěvačka, když utíkala z Helsinek. Ve Finsku jí totiž hrozila exekuce kvůli jejímu manželovi Timu Tolkkimu (53), bývalému kytaristovi finské metalové skupiny Stratovarius. Muzikant víc jak půl roku neplatil nájem za dům, ve kterém i s Dominikou žil.

Kousek do práce

Ta si však rozhodla začít hledat vlastní střechu nad hlavou. „Jsem Šárce a její rodině za azyl vděčná, ale od začátku jsem počítala s tím, že jakmile se postavím na vlastní nohy, najdu si svoje bydlení v Praze,“ řekla deníku Aha! Gottová. „Hlavně kvůli práci, abych jí byla blíže a nemusela dojíždět. A taky kvůli mamince, abychom mohly být častěji spolu,“ dodala. Kvůli vlastnímu bydlení ale bude muset obracet každou korunu.

Garsonka postačí

Dominika se zatím nachází ve fázi hledání. „Stačí mi garsonka, kterou bych si vybavila! Už mám nějaké tipy, čekají mne prohlídky a uvidíme,“ prozradila své plány pro příští dny. „Musím si pak ještě pořídit vybavení toho bytu, nic vlastního nemám,“ dodala nejstarší Mistrova dcera s tím, že do jara bude už snad bydlet ve svém.

Finsko? Nikdy více!

Dominika se v rodném Česku rychle stabilizovala a i přes telefonický kontakt se svým stále ještě manželem Timem se do Finska znovu stěhovat nechystá. „To opravdu ne! Do Helsinek se vracet v žádném případě nebudu. A návrat k manželovi také neplánuji. Uvidíme se nicméně v březnu v Praze, kde mne navštíví,“ uvedla.

VIDEO: Jaký byl Karel Gott? 35 jeho přátel o něm promluvilo v nové knize!

Video
Video se připravuje ...

Jaký byl Karel Gott? 35 jeho přátel o něm promluvilo v nové knize! Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií