Představitelka hlavní role v oscarovém snímku Zrodila se hvězda odtajnila temné kouty své minulosti. Coby devatenáctiletou ji prý znásilnili, s čímž se vyrovnává vlastně dodnes. „Řezala jsem se poměrně dlouhou dobu. Ubližovala jsem si a přestala jsem s tím, až když jsem si uvědomila, že to dělám, aby si někdo všiml mé bolesti. Stojí mě to hodně sil, ale jsem vděčná, že už to nedělám,“ promluvila Gaga v novém dokumentu, jak se sebepoškozovala.

Tím se snažila vyrovnat s drsným osudem. „Když strčíte ruce do misky s ledem, váš nervový systém utrpí šok a vrátí vás to do reality,“ objasňovala s tím, že ani dnes ale není zcela v pořádku. „Mám posttraumatický syndrom a trpím chronickou bolestí. Neuropatická bolest je reakcí na trauma a je nedílnou součástí mého života. Vrací se každý týden. Beru léky. Mám lékaře. Takhle přežívám,“ šokovala své fanoušky.

„Moje reakce na trauma se projevuje intenzivní bolestí, je to ve skutečnosti stejný pocit, který jsem měla, když mě vyhodili na rohu ulice po měsících opakovaného znásilňování. Jednou jsem se z toho zhroutila,“ objasnila s tím, že byla tehdy převezena na pohotovost. „Křičela jsem v bolestech, byla jsem úplně bez sebe. Zavolali psychiatra a ten mi dal léky na uklidnění.“

„Byly doby, kdy jsem si myslela, že se nikdy nevzpamatuji,“ povzdechla si úspěšná zpěvačka, která se rozhodla se svým příběhem vyjít na světlo, aby dodala sílu všem, kdo jsou v podobné situaci. „Je to fyzická, psychická a emocionální bolest. Léky zabírají, ale potřebujete je kombinovat s terapií, aby to opravdu fungovalo. Musíte na sobě pracovat také sami,“ dodala na závěr.

VIDEO: Skladba Shallow z filmu Zrodila se hvězda. Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. 

Video
Video se připravuje ...

Skladba Shallow z filmu Zrodila se hvězda. Lady Gaga v romantickém filmu roku rozhodla o dalších Oscarech. V českých kinech od 4. října 2018. UMG (od vydavatele A Star is Born OST); Downtown Music Publishing

Fotogalerie
37 fotografií