Peter Freestone (64) býval osobním asistentem a přítelem legendárního umělce, a tak o něm jednou za čas promluví. Nyní například v televizním pořadu od Lorraine přiznal, že smrt Mercuryho byla v podstatě dobrovolná.

„Věděl, že se to blíží a že je to ono. Rozhodl se dva týdny před koncem, že už nebude brát žádné léky, co by ho udržely při životě,“ vylíčil Freestone, kterému prý Freddie přezdíval Phoebe. „Měl to pod kontrolou, i když ho ta nemoc zabíjela,“ doplnil. Hvězda skupiny Queen trpící AIDS tak o dva týdny později odešla z tohoto světa kvůli zápalu plic v pouhých 45 letech. Stalo se tak v roce 1991.

Od té doby se Freestone snaží rozšířit povědomí o onemocnění AIDS a informovat o ní mládež a děti ve školách. „Neví, že je to stále tam venku a pořád to zabíjí,“ přiznal ohledně osvěty Peter, který se za života o Freddieho staral v různých směrech - platil účty, nakupoval, telefonoval a tak podobně.

„On měl tu těžkou práci – vytvářel hudbu. Já jednoduchou – utrácel jsem peníze,“ vtipkoval o svých službách muž původem ze Surrey, který dlouhodobě žije v České republice, i když do své vlasti se pravidelně vrací.

VIDEO: Komorník Freddieho Mercuryho Freestone: Jede do škol varovat před AIDS!

Video
Video se připravuje ...

Komorník Freddieho Mercuryho Freestone: Jede do škol varovat před AIDS! Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií