Malek ale v těchto dnech natáčí novou bondovku, proto se už před časem omluvil. Freestone si však na filmový festival čas našel. „Jsem na karlovarském festivalu poprvé. Dříve jsem tady ve městě byl, ale ne během festivalu. Je tu skvělá atmosféra,“ pochvaloval si během dlouhé autogramiády v Mall parku. Pro podpisy si tam došla i bývalá finalistka VyVolených Eva Feuereislová (28). „Jela jsem z Prahy jen kvůli Peterovi. Na filmy nejdu, ani na večírky,“ řekla Blesku. Podpis jí dal také jediný Čech hrající v Bohemian Rhapsody, muzikant Milan Šatník (25).

Freestone se po autogramiádě společně s Šatníkem setkal s vedením karlovarského festivalu, zašli si na zmrzlinu a také na kávu. U červeného koberce pak Peter napodobil slavné Mercuryho koncertní gesto. „Freddie by byl překvapený, jaký je o něj po jeho smrti zájem. On si myslel, že třeba o něm vyjde jedna knížka, ale to, že o něm bude hraný film, rozhodně nečekal,“ řekl nám Freestone.

Jeho i Šatníka ve Varech na každém kroku poznávali filmoví fanoušci, fotili se s nimi a zdravili je. „Je to určitě odkaz, který už nejde vymazat. Mám úžasnou zkušenost z toho natáčení,“ okomentoval to Šatník, který s Freestonem jezdí po českých a zahraničních školách s preventivními přednáškami varujícími před nemoci AIDS. Mají název Titanic Freddie AIDS.

Fotogalerie
22 fotografií