Americký herec byl již před časem obviněn řadou mužů ze sexuálního obtěžování a přišel kvůli tomu i o roli v populárním seriálu Dům z karet. Mezi jeho údajnými oběťmi byl i masážní terapeut, který si přál ovšem zůstat v anonymitě.

Muž v případu označovaný jako „John Doe“ v září 2018 vypověděl, že byl během masáže v soukromé rezidenci v Malibu před dvěma lety donucen herci dvakrát sáhnout na genitálie. Spacey též požadoval sexuální akt, což maséra přimělo, aby ze sezení rychle utekl, jak uvádí web Page Six.

Kevin protestoval proti tomu, že je identita oběti chráněna, ovšem kalifornský soud se i tak v květnu rozhodl v případu pokračovat. Před měsícem bylo navíc určeno, že další stání se bude konat v průběhu příštích 11 dní. Nyní ale přišel zvrat, jelikož zmíněný masér náhle zemřel. Zahraniční média sice nemluví o žádném cizím zavinění, ale neuvádí ani příčinu smrti.

Je ale jisté, že dvojnásobnému držiteli Oscara Spaceymu, který byl ještě před pár dny viděn v Praze, ta smutná událost karet »hraje do karet«, jelikož by se mohlo stát, že se tohoto obvinění, jednoho z nejzávažnějších proti němu, zbaví. Ovšem hrozí i to, že by se mohli ozvat pozůstalí po mrtvém masérovi a herce žalovat i tak. V takovém případě by ale soud zřejmě odhalil identitu neznámého muže, jelikož po smrti už není důvod ji ukrývat kvůli jeho bezpečí.

Každopádně zesnulý byl klíčovým svědkem celého případu a bez něj bude velmi obtížné cokoliv dokázat. Navíc prokurátoři již dříve v případu vyjmuli obvinění 18letého pomocného číšníka, kterého měl Spacey údajně též zneužít, jelikož přestal spolupracovat. Herec ostatně od začátku trvá na tom, že je nevinný. Teď to vypadá, že by skutečně mohl ze všeho vyváznout.

Fotogalerie
27 fotografií