Americký herec Kevin Spacey je v Praze! Milovníci celebrit, vyrazte do ulic s fotkou na podpis, protože i když je představitel "mimozemšťana" z dramatu Svět podle Prota hollywoodskou hvězdou skutečně obřích rozměrů, nikterak se v hlavním městě České republiky neschovává a naopak si užívá přízně svých fanoušků všude, kde se objeví. Se skupinkou přátel zašel například na večeři do jednoho známého podniku v Dlouhé ulici jenom kousek od Staroměstského náměstí, anebo zamířil do jedné kubánské restaurace v legendární Kaprovce. Na všech místech, kde se zastavil, ať už na skleničku nebo něco dobrého k jídlu, se všem kolem sebe ochotně věnoval, s každým se vyfotil, měl báječnou náladu – a aby také ne!

V půlce července ho totiž americká prokuratura zbavila všech obvinění ze sexuálního obtěžování, kterého se měl dopustit v roce 2016 na tehdy nezletilém chlapci. Poškozený ale nakonec odmítl před soudem vypovídat. Ať už byl tedy herec ověnčený Oscarem za snímky Americká krása a Obvyklí podezřelí vinen či ne, to není jisté, jeho slabost pro mladé chlapce je však nezpochybnitelná. Jako první ho totiž nařkl herec Anthony Rapp (47), kterého se prý Spacey pokusil svést v době, kdy mu bylo pouhých 14 let. Spacey se poté mladému muži veřejně omluvil za své nevhodné chování.

Přestože herec tedy nebyl nakonec z ničeho usvědčen (a naopak této kauzy využil ke svému "coming outu", tedy přiznání homosexuality), v Hollywoodu si podle všeho už moc neškrtne. Na jeho kariéře totiž ulpěl takový stín, že s ním nechce mít nic společného nejenom televizní společnost Netflix, která ho vyhodila ze seriálu Dům z karet, ale i režisér a producent Ridley Scott (81). Muž, který stojí za oblíbeným Vetřelcem, Blade Runnerem nebo třeba Gladiátorem, se natolik bál, že se špatná pověst Kevina Spaceyho podepíše na jeho nejnovějším snímku Všechny prachy světa, že všechny jeho scény nechal přetočit hercem Christopherem Plummerem (89).

Fotogalerie
26 fotografií