Jen za první den v distribuci Nabarvené ptáče vidělo na osm tisíc lidí. Pro srovnání - Léto s gentlemanem Jaromíra Hanzlíka mělo za první den jen 6 100 diváků a Ptáče je na tom podobně jako třeba nedávný Skleněný pokoj s Karlem Rodenem a Carice Van Houtenovou, který k dnešnímu dni dosáhl na 113 000 diváků. A v  takovou návštěvnost Marhoul snad ani nedoufal.

Producent má navíc další důvod k radosti. Ptáče bude bojovat za Česko o slovutného Oscara. Do boje za nejlepší zahraniční film jej vysílá Česká filmová a televizní akademie (ČFTA). Akademici vybírali z deseti českých hraných a dokumentárních filmů, přihlášených jejich producenty. Nominace na Oscary budou vyhlášeny 13. ledna 2020.

Film Nabarvené ptáče na festivalu v Benátkách získal značnou pozornost zahraničních médií i odborné veřejnosti a jeho tvůrci si odnesli ocenění od studentské poroty Film pro UNICEF.

Nabarvené ptáče je hluboce dramatický příběh zabývající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Přestože dílo od svého vydání v roce 1965 způsobovalo a stále způsobuje silné kontroverze, dostalo se mu světového ohlasu i mnoha prestižních literárních cen

VIDEO: Chlapec z Nabarveného ptáčete: Už nechci hlavní roli, chci hrát v Ordinaci!

Video
Video se připravuje ...

Chlapec z Nabarveného ptáčete: Už nechci hlavní roli, chci hrát v Ordinaci! Markéta Reinischová

Fotogalerie
65 fotografií