Anglický muzikant Rod Stewart oznámil, že úspěšně překonal rakovinu prostaty, která mu byla odhalena v únoru 2016 během jedné návštěvy lékaře. Po padesátce podle svých vlastních slov začal více dbát o své zdraví a začal chodit na pravidelné prohlídky - a právě ty ho zachránily. Na nemoc se totiž přišlo v jejím raném stadiu. „To bylo jediné štěstí, v té fázi je ještě bez příznaků a dá se vyléčit. Bojoval jsem s ní tři roky a porazil ji,“ pochlubil se zpěvák, jenž ani během léčby nepřestal koncertovat.

S těžkou chorobou se Stewart potýkal v naprostém soukromí, nikdo v jeho okolí, tedy kromě nejbližší rodiny, o závažné diagnóze nevěděl. Jeho lékem byl především pozitivní přístup a víra v Boha, neboť ten prý nad ním držel ochrannou ruku. „Tajil jsem to,“ přiznává osminásobný otec a nositel čestného titulu „sir“. „Až teď jsem nabyl dojmu, že uzrál čas říct to veřejně,“ dodává s tím, že by muži neměli podceňovat preventivní prohlídky. Tak jako v jeho případě i někomu jinému může včasné rozpoznání rakoviny zachránit život!

O chorobě Stewart promluvil na charitativní akci, která vznikla na podporu kampaně proti rakovině prostaty Men, We Are With You (Muži, jsme s vámi). O svých zkušenostech s těžko odhalitelnou rakovinou v intimních partiích promluvil nejenom známý rocker, ale i komik Stephem Fry (62) nebo Oscarem ověnčený herec Jim Broadbent (70). „Včasná diagnóza je zásadní k tomu, aby se nemoc vyléčila. Moc dobře to vím, jsem jedním z těch šťastných,“ potvrdil herec známý například z muzikálu Moulin Rouge nebo seriálu Hra o trůny.

VIDEO: Rod Stewart v roce 2016 na návštěvě Prahy: Focení s lidmi, úsměvy na všechny strany!

Video
Video se připravuje ...

Rod Stewart na procházce Prahou! Focení s lidmi, úsměvy na všechny strany! 

Fotogalerie
25 fotografií