„Měli jsme se vidět teď o víkendu, ale bohužel mi volala Ivanka, že to nejde, protože je Karlovi špatně,“ svěřil muzikant Pavel Větrovec (70), když se ho Blesk zeptal, zda už Karlovi předal Zlatý hejtmanský dukát Libereckého kraje a asi metrovou červenou vázu ze skla, které měl dostat na festivalu Benátská!.

„Mám obě dvě věci pořád doma a stále čekám, až se s Karlem sejdeme,“ řekl Větrovec, který se Slavíkem spolupracuje už 40 let a je jeho dvorním kapelníkem. Měl ho doprovázet právě na festivalu na konci července. Zpěvák ale svou účast kvůli nemoci den před vystoupením zrušil.

Větrovec tam za něho převzal dárky s tím, že je Karlovi předá. A to chtěl udělat právě o tomto víkendu. „Mohl bych mu je odvézt a zmizet, ale my jsme se s Karlem domluvili, že si ťukneme, pokecáme a oslavíme svá jubilea. On osmdesát a já sedmdesát,“ svěřil Blesku muzikant.

Moc ho mrzí, že bylo Slavíkovi špatně, ale na druhou stranu oceňuje, že konečně myslí na sebe. „Jsem strašně moc rád, že už se Karel stará o sebe a svoje zdraví a že si dal pracovní pauzu. To už měl udělat dávno…“ je přesvědčený Větrovec. S Karlem se měla o víkendu setkat také Marta Kubišová (76) a další blízcí kolegové. I oni musí počkat, až mu bude lépe.

Neodvolal ale jen návštěvy na Bertramce. Zpěvák nechce zbytečně hazardovat se svým vážným zdravotním stavem, proto se nezúčastní sobotní charitativní akce sdružení Helppes, od nějž má doma fenku zlatého retrívra Stellu. „Z důvodu aktuálního onemocnění Karla Gotta nemůže pan Gott vystoupit v rámci akce organizace Helppes. Důvodem je ohrožení pana Gotta případnou infekcí,“ řekla Blesku zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová (37). Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Co říkají lékaři o současné vážné nemoci Karla Gotta (80)? Vše o Slavíkově boji s akutní leukemií čtěte v aktuálním vydání časopisu Aha! pro ženy, které je právě v prodeji za 9,90 Kč.

Karel Gott
Autor: Karel Kopáč, instagram

VIDEO: Znovuzrozený Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou.

Video
Video se připravuje ...

Znovuzrozený Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou. David Turek

Fotogalerie
93 fotografií