Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Finále StarDance plné emocí: Flirtující Chlopčík a Evě desítky nestačily!

/
  • Přípravy soutěžících těsně před finálem StarDance 2023.
    Aktualizováno - 16. prosince 2023 ● 23:13
    16. prosince 2023 ● 20:10

    Velkolepé finále letošní řady StarDance... když hvězdy tančí je za námi. Pojďte si s námi připomenout všechny zásadní momenty tohoto večera.

  • 1.

    2 olymionici a herečka

    Kdo miluje tanec, krásné róby a dobrou zábavu, jistě zapnul v sobotu 16. prosice první program České televize a finále letošní řady StarDance.

     

    Je to poprvé, co se ve finále utkali hned dva soutěžící, co jsou aktivními olympijskými vítězi.

     

    Zatančila snowboardistka Eva Adamczyková (30), za svobodna Samková, kterou doprovázel tanečník Jakub Mazůch (35). Dále Vavřinec Hradilek (36) po boku tanečnice Kateřiny Bartuněk Hrstkové(36). Třetím párem byli herečka Darija Pavlovičová (22) a tanečník Dominik Vodička (27).

    Video
    Video se připravuje ...

    Eva Adamczyková: Po StarDance nebudu vědět, co se sebou! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

  • 2.

    Finále pro Marka a Terezu

    „Jeden pár už dotančil – a to my dva. Chci vám říct, desetkrát jsme do toho dali všechno. Přesto vidím na mnoha tvářích úlevu, že už je to naposledy,“ zahájili Marek Eben a Tereza Kostková finále 12. řady. Místo jejich úvodního tanečku se tak představili profesionálové, hosté ze Švédska.

  • 3.

    Pochvala dcery slavných rodičů

    Během úvodního jmenování hostů složil Marek Eben nečekanou poklonu, když oslovil rodiče Terezy – Petra Kostku a Carmen Mayerovou. „Musím vám poděkovat, vychovali jste báječnou dceru, mnohokrát mě zachránila, je radost s ní spolupracovat.“

     

    „To nebylo ve scénáři, to je únik!“ divila se Tereza a očividně ji to velmi potěšilo a dojalo. „Nebylo, ale je to pravda,“ uzavřel to Eben jednoznačně.

  • 4.

    Bestie vs. kat

    Jako první parket ovládli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Zatančili svou nejlepší „latinu“, sambu. „Tehdy se to zlomilo, vnitřní energie se probudila, bestie vylezla ven,“ zhodnotil Dominik pokrok své partnerky. On v blyštivém topu, ona v kostýmu s odhaleným bříškem a s „cinglátky“ kolem boků.

     

    V prvním kole Dariju porota „solila“ a ona pak dva dny probrečela, protože musela na natáčení a nemohla zůstat v kolektivu StarDance. Jaká byla porota nyní? „Nemusíš říkat, kdo tě straší ve snech, my to s Táňou oba víme,“ vtipkoval Genzer na účet kolegy porotce Chlopčíka. Chválila i Tatiana Drexler a dodala, že ani Chlopčíka se nemusí bát. „Krásný tanec!“ rozplýval se i obávaný kat. Marek Eben pak připomněl, že Pavlovičová má několik drobných tetování a chce si i něco přidat. „Kdyby to mělo být třeba Zdeněk forever, to by ses musel ještě hodně snažit!“ rýpl si. 

     

    Pár dostal hodnocení: 10 - 9 - 10

  • 5.

    Rozřezané gumy a dvanáctka pro Evu

    Eva Adamczyková a Jakub Mazůch jako první tanec tančili rumbu s prvky stínohry na začátku. Hudebním podkladem jim byla píseň Tělo od Ewy Farne

     

    Marek Eben nejprve u všech párů vyjmenovává, proč by měli vyhrát. U Evy zmiňoval její úsmev, fajn manžela, báječného psa a hlavně řekl: „Její partner Kuba Mazůch je z Ostravy, takže to je jako, když sem přijede Baník. Když nevyhrajou, nevylučuju, že budeme mít rozřezané gumy!“

     

    „Původně mi vadilo, že máte plochá kopýtka, ale tentokrát bylo vše vystreté,“ zmínila Tatiana Drexler a ptala se, jestli by nemohla dát jedenáctku. „Máme jedenáct?“ „Máme!“ vzal ji za slovo Chlopčík. „Můžeme zvedat dvanáct?“ Genzer už jen dodal, že z toho jak se něžně culil, ho „zábly dásně“.

    Pár dostal hodnocení: 10 - 10 - 10

  • 6.

    Tři devítky za schody pro Vávru

    Třetí tanec v prvním kole patřil Vavřincovi Hradilkovi a Kateřině Bartuněk Hrstkové a jejich paso doble na píseň Another One Bites the Dust kapely Queen. Podle Ebena má sportovec „oči básníka, tělo bojovníka a úsměv rošťáka“.

     

    Vavřinec se těší, jak si konečně po konci StarDance přispí. „Budeme spát,“ prozradil, ale Kateřina ho opravila. „Nebudem, máme děti.“ Oba se pak pochlubili svými zážitky s ratolestmi, přičemž Vávra dával dceři ve dvě ráno banán s jogurtem.

     

    „Mě si nakrmil paso doblem, děkuju, pochutnal jsem si. Jen na těch schodech si to zvoral, jsem si říkal, ten kluk to ani nesejde, neví kterou nohou,“ zhodnotil tanec Richard Genzer a Vavřinec přitakal, že je to pravda a že „schody nemá rád.“ „Na vodě nejsou,“ rozsekl to Marek Eben.

     

    Pár dostal hodnocení: 9 - 9 - 9

  • 7.

    Chlopčíka vzal nos

    Darija Pavlovičová a Dominik Vodička se představili podruhé, a to s waltzem. „Jsem rád, že podruhé uvidím prince Krasoně a hlavně Fionu. Moc jim to sluší,“ narážel Marek Eben na kostýmy z filmového večera, co si pár opět oblékl, inspirovaný samozřejmě snímkem Shrek. Tento tanec si zvolili i na základě přání fanoušků na sociálních sítích. 

     

    Marek pak »griloval« Dominika otázkami na Dariju, ale on v té rychlosti nezvládal odpovídat. Ale pak odhalil, že se bál, že Darija StarDance nezvládne fyzicky. „Byl jsem fakt překvapenej, je hustá.“

     

    Genzer si rýpl, že Vodička rozhodně není princ Krasoň, ani bez paruky. „Jste hotová tanečnice,“ pochválil ale půvabnou herečku. Také Tatiana nešetřila chválou. „Všechno bylo řečeno, vy se krásně smějete a krčíte nosík. A to mě bere teda!“ přiznal Chlopčík a Richard hned kontroval, že krčí, jak jen může. „Ale ty máš frňák!“

     

    Pár dostal hodnocení: 10 - 10 - 10

     

    A Tereza to nenechala bez odezvy a řekla: „Vidíš, třicítka není vůbec špatná,“ narážela na mladinký věk své herecké kolegyně. Byla to jejich první třicítka v soutěži. „Bál jsem se, že se nedožijeme!“ smál se Dominik.

  • 8.

    Šrám od pohlazení

    Eva Adamczyková a Jakub Mazůch předvedli kouzelný valčík, skoro jako z vídeňského dvora. „Byl jsem zvědavý, co bude standard, čekali jsme drsňačku a přišla něžňačka. A vypadá to, že je ti v tom dobře,“ okomentoval i Marek Eben proměnu Evy, která měla i korunku. Nejtěžší prý bylo pohlazení. „Ještě tady mám šrám,“ smál se Mazůch.

     

    „Můj slovník nemá slova na vaše tance, slova lásky. Jsem nadšená, pořád jsem se snažila to tlačit dolů s emocemi, protože ještě nebylo finále. Ale už můžu,“ rozplývala se Drexler a chválila i tanečníka za skvělé choreografie. „Česká televize by vás měla obsadit do nějaké pohádky jako něžnou princeznu,“ radil Chlopčík, ale Eva se smála: „Vydržim to jen minutu a půl, šetřím si to celý den a pak to vyplácám tady.“ A tak jí bylo sděleno, aby honem něco schovala ještě pro manžela Marka Adamczyka.

     

     

    Pár dostal hodnocení: 10 - 10 - 10

  • 9.

    Vavřinec i s buldozerem

    Vavřinec a Kateřina jako druhý tanec zvolili tango, které tančili v minulém kole. Opět si v začátku „posílali esemesky“, aby upozornili na téma pomluv.

     

    Marek Eben se ptal na estetiku v kanoistice a srovnával i s golfem. „Každý má svůj vlastní styl. Němci pádlovali vždycky hodně na sílu, ale ne moc hezky,“ tvrdil Vavřinec.

     

    „Já bych řekl, že to tango jste odhadl velmi dobře. Fascinuje mě vaše postavení, váš rám. Co jsem poprvé kritizoval, ty stop-timey, teď bylo vidět, že to bylo dokonalé a že se s tím mazlíte.“ Genzer potvrzoval, že by to zvládl zatančit i s buldozerem. „Zlepšil jste se teď o 100 procent, co jste dělal ty týdny předtím?“ podivovala se Tatiana.

     

    Kateřina, která má zkušenosti i ze zahraničí, pak potvrdila, že české StarDance je kvalitou velmi srovnatelné s americkou verzí.

     

     

    Pár dostal hodnocení: 10 - 9 - 10

    StarDance: Soutěžící během tvrdých a náročných tréninků shazují kila
    Autor: ČT/Mikuláš Křepelka, ara

  • 10.

    Rekapitulace řady a návrat

    Po první části prvního kola skončili na první místě Eva s Jakubem, druzí Darija s Dominikem a třetí se umístili Vavřinec s Kateřinou. Posléze jsme se dočkali velké rekapitulace tohoto ročníku a toho, kdo kdy parket opustil. Symbolicky se na něj pak všechny páry vrátily s krátkými úryvky svých tanců.

     

  • 11.

    Divočina u Dariji

    Jako freestyle si Darija a Dominik vybrali scéniku, kterou se dá říct a zobrazit hodně. Tématem jejich vystoupení byla příroda a doplnila ho Earth Song od Michaela Jacksona. „Je velkou součástí mého života, a tak by bylo fajn tomu vzdát hold,“ zmínila tmavovláska. Začátek tance byl doplněn proslovem jako v meditaci. „Zavřete oči, nádech, výdech a teď je otevřete.“ A skutečně by bylo škoda je nechat zavřené.

     

    Marek Eben se ptal na to, zda by chtěli někdy žít v divočině. „Já jsem byl ženatej, tak vím, o čem mluvíte, s tou divočinou,“ vtipkoval porotce Genzer. „Jsem přesvědčen o tom, že jste se perfektně doplňovali. Krásná hudba, nádherné vystoupení a zase krčíte nosánkem,“ dodal už jen Chlopčík k tanci.

     

    Tereza Kostková pak dostala nápad a vyzvala všechny ke krátké společné meditaci. A pak poprosila porotu o hodnocení.

     

     

    Pár dostal ohodnocení: 10 - 9 - 10

  • 12.

    Salsa Ostrava

    Eva a Jakub zvolili salsu, což je kromě tance i příchuť. „Příchuť tebe tam je, je to takový tvůj přerod ve StarDance,“ popsal Jakub, který tanec nazval Salsou Ostrava. „Od snowboardistky k tanečnici, ale to musíte určit vy, jestli to tak je.“ A také jí potěšilo, že nemusí mít propnuté nohy a může mít na nohou tenisky.  Ke žhavému a radostnému tanci zazněla titulní píseň filmu Pretty Woman, jenže ve španělštině.

     

    Marek je nechal předvést jeden trik ze samby ještě trochu zpomaleněji. „Dáváte všechny tance výborné, ale tohle asi nebyl úplně váš nejlepší. Ale líbil se mi,“ hodnotila Tatiana a Chlopčík zmínil, že s Jakubem má osobní zkušenost, ale kritizoval, že u Evy neviděl, že by si to užívala. Nesouhlasila s ním, stejně tak Genzer se ozval, že tanec byl složitý, podobně jako kdyby jeli do Malenovic za Chlopčíkem. „To je taky složitá cesta.“

     

     

    Pár dostal hodnocení: 10 - 10 - 9

     

    Tanečník přiznal, že by si přál, aby si všichni odnesli jen to nejlepší, pozitivní energii do nového roku. Eva Adamczyková zmínila, že to pro ni bylo ve všem nové a kreativní. „Umělé řasy a příčesky...“ smála se.

  • 13.

    Voda a lichotky Táni

    Vavřinec Hradilek je vodní slalomář a už od pondělí začne zase jezdit, a tak do freestyle ve stylu contemporary vodu nezapomněl vtěstnat. „Je to takové symbolické.“ Přiznal ale i velkou únavu. „A teď umřeme a už se neprobudíme.“

     

    Velký potlesk získali už za první zvedačku, předveli ale podobně riskantních kousků více. Vavřinec s partnerkou »pořádně zatočil«. 

     

    Pak popisoval, jak se dá člověk otočit, když je ve vodě hlavou dolů. „Muzikálnost a ladnost, děkuji vám,“ kochal se Zdeněk. „Jak si můžeš namočit ruce, jsi hned hezkej tanečník, málem jsem si skočil pro plavky,“ divil se Genzer. „Dostal jste se do historie StarDance tím, že jste dělal nejlepší zvedačky. Jsem pyšná na naše olympioniky, vy se usmějete, mně se zdvihne srdce. Radost pohledět,“ netajila se Tatiana svými pocity.

     

    „Doporučuju všem hledat smysl ve fyzické aktivitě, to všechny musí nabít,“ zhodnotil StarDance Vávra. Pak se soutěžící pochlubili svým rituálem před přímým přenosy, kde skandují mimo jiné: „Stejně vyhrajem!“

     

    Pár dostal hodnocení: 10 - 10 - 10

     

    Příští týden bude Kateřina zdobit stromeček a Vávra chystá návrat k rodině i k vodě.

  • 14.

    Druhá část večera

    Pořadí zůstálo stejné i po druhé části – 1. Eva, 2. Darija a 3. Vavřinec, přičemž mez dámami byl jen jediný bod rozdíl (89 vs. 88). Vávra měl 86 bodů. Následovala reklamní přestávka a druhá část večera patřila tajemnému vystoupení dalších navrátildů do StarDance. A padlo i rozhodnutí o vítězi.

  • 15.

    Poslední tance

    Následující tři tance párů už nehodnotila porota body, ovšem diváci dál mohli hlasy posílat. Současný tanec zvolili Darija Pavlovičová a Dominik Vodička.

     

    Paso doble na píseň Beatles Eleanor Rigby předvedli Eva Adamczyková a Jakub Mazůch.

     

    Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková vsadili na quick step, kdy Vávra dokonce po schodech sjel na kajaku. Jak taky jinak! Zazněla k tomu píseň Ivana Mládka Jez. A zmiňovali, že v písni zazní i slovo Geňa. 

     

    Účinkujícím došla řeč. „Bylo to krásné, ale bylo toho dost,“ měla jasno Adamczyková. Richard Genzer uvedl, že všechny páry patří k nejlepším v ročníku a Tatiana Drexler dodala, že jí došel dech a že bude na tuto řadu vzpomínat, jelikož všichni byli neopakovatelní a jedineční.

     

    „Všechny tři nejlepší páry předvedly nejlepší tance. A já myslím, že je to perfektní tečka. Budete rádi, že se můžete vrátit k tomu, co děláte. Ale měly by tu stát všechny páry - všichni šli do toho naplno. Věnoval jsem tanci celý svůj život a nešel bych do toho, je to obrovsky těžké,“ složil poklonu všem Chlopčík a poděkoval i orchestru. Po rekapitulaci přišlo zastavení posílání hlasů. Je rozhonuto, jen se musí vše ještě vyhlásit.

     

     

  • 16.

    Pěvecko-taneční překvapení

    Avizovaným překvapením na závěr bylo vystoupení sestavené Markem Zelinkou. Zazpívali účastníci StarDance – Jan Cina a Bára Poláková. Vybrali si duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd. Cina je vítězem minulého ročníku StarDance, Poláková zde též kdysi tančila.

     

    Na parketu se sešlo všech deset párů. 

  • 17.

    Rozhodnutí

    Bronzoví jsou Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Rozhodovalo se mezi Evou a Darijou, ale nakonec zvítězili Darija Pavlovičová a Dominik Vodička.

     

    „Jé! Na proslovech bych měla zapracovat. Měla bych ti poděkovat a chtěla, i když už jsi v rozpoložení naměkko. Děkuju za každej den. Děkuji rodině, co byla velkou podporou, i kamarádům, fanouškům i vám. Wow, byla to strašně krásná cesta,“ pronesla v děkovné řeči Darija.

    „Byli jsme tu trochu za outsidery, nezvali nás na žádné rozhovory. Ale Darija je skvělá, dostala se do finále...“ radoval se Dominik, který prý byl na partnerku velmi tvrdý. Ale emoce s ním očividně cloumaly a plakal. Dojetí se neubránila ani mladá herečka.

  • 18.

    Boží projekt

    „Chtěla bych pogratulovat vám, vy jste takoví bobíci,“ popřála stříbrná Eva. „By to jeden velkej freestyle, což mám ráda. Takovej podzim jsem ještě nezažila,“ poděkovala svému muži Markovi, že se staral o jejich domov. Stejně tak poděkovala Jakubovi za jeho choreografie a za to, že se prosmáli celým podzimem. „Tu sjezdovku jsme sjeli. A děkuju manželce Monice, že se postarala o celou rodinu i moji taneční školu.“ Pogratuloval a dodal, že StarDance je podle něj boží projekt.

    Anketa

    Jste spokojeni s letošní vítězkou StarDance?

    Darija Pavlovičová si to zaslouží
    Eva Adamczyková byla lepší

     

  • 19.

    100 tisíc pro baletní přípravku

    Také Vávra poděkoval své ženě a dodal, že to muselo být těžké se o vše starat. „A děkuji všem, asi 189 lidem tady,“ nechal se slyšet.

     

    „Já jsem si v nějaký anketě tipoval, že budete ve finále. A moc vám to přeju,“ gratuloval vítězům a ti tvrdili, že to přejí zase jim. Darija nadšeně poskakovala na místě. 

     

    Účinkující pak dostaly šeky od Komerční banky, druhé a třetí místo vyneslo 50 tisíc korun. Darija a Dominik pak dvojnásobek - ten poputuje do baletní přípravky, kde Darija s tancem začínala. 

     

    Fotogalerie
    340 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy