Celý emotivní večer se sice soutěžilo a známkovalo jako vždy, známky poroty se ale započítávají až do příštího dílu. „Což je pohodička," poznamenal moderátor Marek Eben na úvod večera, který si v publiku nenechal ujít třeba prezident Centra Zdeněk Svěrák nebo ředitel ČT Jan Souček .

V první části pět soutěžních dvojic klasicky zatančilo své choreografie a pouštěly se medailonky s příběhy jejich patronů. Tereza Kostková pak v zákulisí dělala rozhovory ne s tanečníky, ale sponzory Centra Paraple. Jako první se na parket vydal Vavřinec Hradilek, následovaný Josefem Maršálkem, Ivou Kubelkovou, Evou Adamczykovou a Darjou Pavlovičovou. Porotu nejvíce zaujala Adamczyková, která za své paso doble s Jakubem Mazůchem získala maximálních 30 bodů (a zasloužili by i víc) a standing ovation od poroty i publika. Mazuch pak dokonce svůj honorář za díl věnoval právě Centru Paraple.

Jen kousek za nimi se svou vášnivou rumbou a 29 body se umístila Iva Kubelková a Martin Prágr. S emocemi bojoval také tanečník Darji Pavlovičové Dominik Vodička. Ten měl dokonce při tanci se svou patronkou na vozíčku Alicí slzy.

Po celou dobu vysílání pak postupně diváci a sponzoři navyšovali zaslanou částku. „Ještě není ani prosinec a už máme štědrý večer," komentoval příspěvky Eben. Sbírka nakonec vynesla neskutečnou sumu 20 963 703 korun a všechny taneční páry se už teď těší na 8. kolo. „Má žena mi řekla - hlavně se nedojímej, normáně poděkuj a jdi domů. Jenže je to těžký," rozplýval se Svěrák.

Video
Video se připravuje ...

Farářka Martina Viktorie Kopecká v BleskDance: Se svými hejtry jsem si to vyříkala! Blesk TV

Fotogalerie
20 fotografií