Dospívajícího Artura v závěrečné řadě minisérie ztvární teprve 13letý Karel Šimek. „Myslím, že mě vybrali díky tomu, že jsme si s Arturem hodně podobní. A podle lidí kolem natáčení umím i hrát,“ tvrdí rodák z pražské Krče.

První zkušenost

„Tohle je ale moje první filmová zkušenost,” prozrazuje Karel s tím, že inzerát na roli Artura našel s rodiči na facebooku. Po prvním kole a kamerových zkouškách se ale dlouho nikdo neozýval.

„Měl jsem za to, že vybrali někoho jiného. Pak nám zavolali s tím, že postupuju dál,“ vzpomíná Šimek, který chtěl být hercem už odmala. „Byl jsem hodně nervózní, ale pak jsem zjistil, že natáčení asi nebude zas tak zlé a režisér Mike Samir je hrozně fajn,“ pochvaluje si Arturův dvojník.

Trpěl trémou

Nejvíc scén má se svou seriálovou maminkou Annou Fialovou (28) a Davidem Prachařem (64), jenž v třetí závěrečné řadě ztvárňuje Josefa Rychtáře (65). Točilo se v pražské Uhříněvsi, kde Iveta s Arturem skutečně žila, i nakonec zemřela.

„Můj první den byl super. Ze začátku jsem měl opět děsnou trému, ale pak to bylo moc dobrý, protože lidi na place jsou neskutečně přátelští,” říká Karel ke své úplně první zkušenosti s filmem.

A co od natáčení čeká? „Zkušenosti, zážitky a také třeba nějaký nový cíl,” vypočítává školák, který vedle herectví pokukuje i po veterině. Miluje totiž zvířata a jednou by se chtěl postarat o všechna, která jsou bez domova.

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Pokračování Ivety sklízí chválu. Kdo se v seriálu objeví? pdc, klb, Marek

Fotogalerie
76 fotografií