První rodina žije ve Znojmě v nově zrekonstruovaném bytě 3+1. Martina (36) je na mateřské dovolené, její partner Vašek (28) pracuje jako stavební dělník. Mají spolu skoro dvouletého Vašíka. Jsou spolu čtyři roky a plánují svatbu. Jejich vztah je harmonický, oba o sobě vzájemně mluví jenom v superlativech. Přesto se přihlásili do Výměny manželek - údajně proto, že oba rádi tento pořad sledují. „A mám ráda adrenalin,“ smála se Martina s tím, že si chtějí vyzkoušet něco nového, co jen tak každý nezažije. A ani jeden netuší, jak moc se jim tohle přání vyplní... 

Druhá rodina žije v obci Nový Dvůr v Plzeňském kraji. Mají zde pronajatý byt 3+1. Zatímco Martina (30) je na úřadu práce (a jak později přizná, nikdy nepracovala), Milan (49) je bodovač - na dávkách byl 17 let, nyní rok pracuje. „Nechtěl jsem jít do práce jen za dvacet tisíc,“ vysvětlí. „Proč bych měl chodit do práce, když se na dávkách bere dost? Ale dřív to stačilo, teďko už to nejde.“

Milan s Martinou jsou spolu sedm let a mají tři děti, Leontýnku (7), Leona (6) a Martínka (4). Starají se ještě o Martininu dceru Páju (9) z předchozího vztahu. Kromě toho má Milan ještě dalších pět dětí. Do Výměny manželek rodinu přihlásila Martina, které vadí, že Milan často mizí z domova... a někdy i na několik dní. Rovněž musí dělat i „chlapskou“ práci jako sekání dřeva. 

Byla by ráda, aby Milan pochopil, že výchovu a péči o domácnost nemůže nechávat jenom na ní samotné. „Kdybych na tu výchovu nebyla sama, vypadám jak normální člověk. Já vypadám hrozně. Já Leontýnu a Leona nechtěla, s kočárkem jsem je vyhodila ven, měla jsem strach, že to nezvládnu,“ svěří se později. Na cestě do nové domácnosti přizná, že si jede odpočinout, ale byla by moc ráda, kdyby ji Milan aspoň jednou pochválil.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Milan rozumuje a zbavuje děti vší TV Nova

Nové, přechodné bydliště ve Znojmě se jí líbí. Přijde jí moderní a podle fotografií páru na stěně jí připadá, že jsou spolu šťastní. Emoce a slzy ji přemohou, protože cítí, že v jejím novém bydlišti se lidé mají opravdu rádi. Zato Vašek hned druhý den nabude dojmu, že nová manželka mu s domácností nepomůže a bude na všechno sám. Při rozhovoru s Martinou zjistí, že její vztah je přesný opak toho, co on má se svou snoubenkou. „Ty uděláš všechno, co ti řekne,“ má jasno. Navíc se mu dočasná partnerka svěří, že Milan dává vydělané peníze do automatů...

Vašek se snaží vymyslet nějaké aktivity, aby se Martině ve Znojmě líbilo, ale ona neprojevuje skoro žádný zájem. „Život ji nebaví, nic nedělá, nic nechce dělat, prostě nic,“ nechápe Vašek. Martina také často brečí, protože ví, že s Milanem nemá vztah, po jakém opravdu touží. Ani Milan s dětmi. „Když má rád s prominutím moji pi*u, měl by mít rád i ty děti,“ vzlyká.

Ani Martina ze Znojma není v Novém Dvoře šťastná. Vše začne už po příjezdu - v novém bytě je smrad, špína a nepořádek, všude jsou pavučiny a záchod ji odradí tak, že si na něj nechce ani sednout. Při procházení dalších pokojů si připadá, že je někde, co neslouží jako bydlení pro lidi. A to zatím netuší, že děti ji nebudou vůbec poslouchat a jsou zcela nezvladatelné - ale bodejť by byly, když do školy skoro nechodí. Milan děti neustále omlouvá z výuky, i když děti dokonce křičí, že by šly do školy rády.

A to není to nejhorší, s čím se bude tahle dočasná maminka potýkat. Martina totiž brzy odhalí, že má malá Pája vši. Rozzlobí ji, když Milan přizná, že o tom věděl, ale neřekl jí to. Vši mají i další jejich děti - a není se čemu divit, jelikož nemají základní hygienické návyky. V domácnosti chybí zubní pasta, hřeben... i toaletní papír. Při úklidu navíc Martina odhalí množství švábů!

Na nejnovější díl úspěšné reality show Výměna manželek, kde si dvě ženy na dobu deseti dnů vymění domácnost, se diváci mohou těšit na TV Nova již ve středu 13. března ve 20.20... anebo už teď na Voyo.

Fotogalerie
25 fotografií