S novým rokem přichází i vylepšený ranní zpravodajsko-publicistický blok na CNN Prima NEWS. Pořad Nový den se bude více zaměřovat na aktuální zpravodajství a publicistiku, spotřebitelská a aktuální témata, která hýbou společností, i rady, které divákům pomohou nastartovat jejich den. A představuje také novou moderátorskou dvojici.

K Jiřímu Šléglovi přichází politická reportérka a moderátorka Sabina Dračková. Kromě moderování Nového dne bude nadále i parlamentní zpravodajkou a moderátorkou kontinuálního zpravodajství, jako doposud. Šlégl a Dračková se společně poprvé představí už 8. ledna v 5:55 na Primě a CNN Prima NEWS.

V pořadu doplní druhou dvojici, kterou od prosince 2023 tvoří Daniela Habešová a Marek Kafka. Nový den poběží od 5:55 na Primě i CNN Prima NEWS. Druhá část od 7:00 do 9:00 pak na CNN Prima NEWS.

Nové studio

„Jsem rád, že v Novém dni máme dvě silné moderátorské dvojice zkušených novinářů. Je pro nás klíčové, aby naši diváci dostávali rychlý a srozumitelný zpravodajský servis od časného rána, přes kontinuální zpravodajství, až po Hlavní zprávy a večerní publicistické pořady, jako je 360°.Proto neustále pracujeme na zdokonalování našeho vysílání a posílení našeho zpravodajství. Již brzy mimo jiné představíme novou grafickou podobu zpravodajského studia, která ještě umocní divácký zážitek,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

Nový den je ranní pořad, který diváky skvěle připraví na právě začínající den. Vedle aktuálních zpráv nabízí i přehled toho, co se daný den píše v tisku, předpověď počasí od profesionálních meteorologů z ČHMÚ, aktuality ze světa sportu či rozhovory s politiky a zajímavými osobnostmi k tématům, která aktuálně hýbou Českem.

»I přes vstávání je to srdcová záležitost...«

„Zrovna jsou to dva roky, co jsem v Novém dni začala s aktuálními zprávami – a celý tým jsem si za tu dobu moc oblíbila. I přes nepříjemné brzké vstávání vždy ve 3:16 se Nový den stal mojí srdcovou záležitostí, a tak se teď moc těším, že se na ranním vysílání budu moci podílet mnohem víc. Ví se o mně, že mě baví politika a sledování jednání Poslanecké sněmovny bych si nemohla odpustit. Proto tam chci i dál chodit a připravovat reportáže do Hlavních zpráv, ale hlavně mi politici slíbili, že za námi s Jirkou vždy čas od času přijdou do studia a to, co dělají a na čem pracují, budou vysvětlovat. A my se chceme ptát na to, co naše diváky opravdu zajímá, co je pro ně užitečné a může jim pomoci mít hned ráno přehled o tom, co se děje,“ říká Sabina Dračková.

Fotogalerie
24 fotografií