Česká televize odvysílala 24. prosince v hlavním vysílacím čase dlouho očekávanou novinku - novou českou pohádku nazvanou Klíč svatého Petra. A k obrazovskám jako tradičně přilákala zástupy zvědavých diváků, letos to bylo 2,53 miliony lidí. Tři oříšky pro Popelku pak sledovalo 2,1 milionu diváků a na Pelíšky se vydrželo do půlnoci dívat 1,8 milionu lidí. 

Pohádku, podobně jako řadu jiných štědrovečerních pohádek z posledních let (například Jak si nevzít princeznu, O vánoční hvězdě či Princezna a půl království), zrežíroval Karel Janák (53). Na obrazovkách ovšem předvedl něco docela jiného. Hrdinové, které představil divákům, totiž nebyli žádní svatoušci!

Hlavní hrdina Tobiáš v podání Filipa Březiny (28), hvězdy seriálu Místo zločinu České Budějovice, byl sice dobrosrdečným potulným zpěvákem, dal se však dohromady se zlodějem Vilémem, jehož si zahrál Mark Kristián Hochman (28) známý ze Zlaté labutě, a podvodnicí Emílií, kterou si s gustem střihla Berenika Kohoutová (32). Při přetahování o uloupené věci skončili všichni tři v rybníku u vodníka, kterého ztvárnil Lukáš Příkazký (38), a své patálie pak museli napravit, aby neskončili v pekle.

V příběhu nechyběly ani „obvyklejší“ pohádkové atributy, jako třeba roztomile zlomyslný král s tváří Petra Nárožného (85), půvabná princezna Sára Korbelová (21) či proradní šlechticové, jejichž hraní si obzvláště užila Sabina Remundová (51) s Davidem Novotným (54). A samozřejmě i působivé interiéry a exteriéry, pro které tvůrcům posloužil hrad Zvíkov, zámek Sychrov a nádherné renesanční městečko Slavonice. Fungovalo to však všechno dohromady? O tom můžete hlasovat zde!

Anketa

Líbila se vám pohádka Klíč svatého Petra?

Ano, líbila
Průměr
Nic moc

Fotogalerie
63 fotografií