Na tiskové konferenci k nominacím na Ceny Thálie se sešla řada herců. Pochopitelně nechyběl prezident Herecké asociace Ondřej Kepka, dorazil také herec Martin Pechlát, krásná Hana Holišová a po dlouhé době se ve společnosti objevil také muzikálový zpěvák známý z první řady Superstar Tomáš Savka.

Herecká asociace už dopředu oznámila pár osobností, které významnou sošku obdrží. Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru činohra získá herečka Daniela Kolářová a Stanislav Šárský. V opeře obdobnou cenu dostane Jan Hladík, v oboru baletu, tance a pohybového divadla Miroslava Pešíková a za obor muzikál, opereta a jiný hudebně-dramatický žánr František Zacharník.

Šanci na udělení Thálie má letos i herečka a zpěvačka Eva Burešová. A to se bála, že na ni Herecká asociace zapomněla. „Když mi přišel dopis o širší nominaci, zrovna jsme točili seriál Zoo a já malém spadla ze židle. Vždyť já na tyhle ceny úplně zapomněla! A teda upřímně jsem si myslela, že se tak trochu zapomnělo i na mě. Je to obrovská radost a obrovská čest. Děkuji a vy se přijďte na nás podívat. Evidentně to stojí za to,“ vzkázala fanouškům Burešová, která je nominovaná za roli Whitney Houston v muzikálu Bodyguard. Jelikož dostala širší nominaci, tak už ví, že vyhrát nemůže, ale kdo svou nominaci nakonec skutečně promění, se diváci dozví už 30. září.  

Video
Video se připravuje ...

Thálií oceněný Bolek Polívka: Která jeho žena vydá za všechny? Hana Höschlová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
44 fotografií