Premiérový díl kriminálky Oktopus sledovalo v pondělí večer na České televizi podle Mediaguru 1 214 000 diváků. Na paty jí těsně šlapali kriminalisté ze známé Kriminálky Anděl, která odvysílala nové díly z páté řady. Ty v hlavním vysílacím čase sledovalo 1 049 000 diváků.

Hned v prvním díle detektivové Miroslav Krobot s mladou kolegyní Marikou Šoposkou po letech znovu otevřou případ lichváře Karla Beránka a zároveň případ vyloupené pošty. Hlavním hrdinům se podařilo oba případy spojit ale hlavně usvědčit vraha těsně před promlčecí lhůtou.

Diváci jsou zatím nadšeni. „Super. Líbilo se mi to. Moc dobrý. Těším se na další díly,“ komentovali hromadně lidé, kteří v pondělí usedli k televizním obrazovkám. Někteří v seriálu našli malé chybky, jiní si všimli podobnosti se severskými kriminálkami.

Video
Video se připravuje ...

Tvůrce kriminálky s Hanzlíkem Jan Pachl: Dostal jsem ho na jeho ješitnost! Kateřina Štichová

Jen pár fanouškům ale v novém seriálu nevoněl oblíbený herec Kryštof Hádek. „Ač je Kryštof Hádek skvělý herec, do této role se moc nehodí,“ psala jedna divačka. „Pan Hádek se na pozici šéfa moc nehodí,“ komentoval další divák.

Zcela nadšení nejsou ani kritici. „Stalo se předvídatelné, tedy, že k vyřešení případu pomůže zázračná náhoda, které si předtím - opět zázračně, i když v negativním slova smyslu – nikdo nevšiml. Ale propadák to není, a najdou se i významnější klady, jako je vizuál a herci. Prozatím nadějné tři hvězdy,“ hodnotil seriál jistý uživatel ČSFD, kde kriminálka zatím získala 58%.

Fotogalerie
29 fotografií