Měli debatovat o nové kriminálce Oktopus odehrávající se v kulisách pražské kriminální policie, skončili ale u Krobota. „Měl jsem z něho vždycky mrazení v zádech a je pro mě zážitek, že jsem ho teď viděl smát se. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste si od něj udržovala nějaký odstup?“ zeptal se jeden z diváků Mariky Šoposké (33) hrající mladou policistku Fáberovou.

Mrazení v zádech

„Naprosto s vámi souhlasím, měla jsem z něj mrazení v zádech tři měsíce…“ vtipkovala na kolegův účet herečka, která v tu chvíli seděla s kamenným výrazem vedle ní. „K tématu Krobot mám říct co já. Já pana Krobota znám jako vy, tak jsem si ho pro sebe nazval pan Nasranov,“ rozpovídal se Hanzlík, kterému vzal před natáčením vítr z plachet.

Umí se smát

„Když jsem si přečetl ten scénář, tak mě napadlo, že bych tu figuru pojal jako věčně nenaloženou, a pak mi Honza řekl, že hlavního detektiva bude hrát Krobot. Tak jsem mu na to říkal: tak to tam budeme takový dva,“ prozradil a rozesmál tím i zamlklého Mirka. Strhnout se nakonec nechala i moderátorka ČT. „Jednou jsem potkala pana Krobota u bazénu a byl úplně super, hrál si s vnoučky. Opravdu se smál,“ připojila své svědectví Jolka Krásná (53).

Těžké přesvědčování

Pro režiséra Jana Pachla (45) nebylo vůbec jednoduché, aby Hanzlíka pro svůj scénář získal. „Když mi řekl, že je to kriminálka, chytil jsem se za vlasy a hlásil hned, tak to ne!“ svěřil se Jaromír Hanzlík. „Mám těch kriminálek po krk a slíbil jsem si: nikdy už do kriminálky nevlezu! Jenže Honzu mám rád a myslím si, že je senzační režisér a bezvadnej člověk. Když zavolal, že jeden kolega, který tu měl hrát, musel náhle na operaci, nakonec jsem si to rozmyslel. Strávit s Honzou nějaký čas je radost,“ doplnil.

O čem to bude?!

Pod patronátem pražské kriminální policie vznikl speciální útvar OKTOPUS (Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S). Oddělení je týmem jednoho muže, kapitána Dítěte (Miroslav Krobot), o kterém se v kuloárech vypráví řada legend. Případů s expirační dobou dvaceti let má víc než dost, a tak je mu přidělena posila – mladá policistka Fáberová (Marika Šoposká). Menší roli v seriálu si právě zahrál i Jaromír Hanzlík. 

Video
Video se připravuje ...

Jan Pachl Kateřina Štichová

Fotogalerie
28 fotografií