Podzimní program odstartuje poslední srpnové pondělí seriál OKTOPUS. Odložené případy v něm budou po třináct týdnů vyšetřovat Miroslav Krobot a Marika Šoposká. „Jejich kapitánské duo je natolik obskurní, že od něj neočekáváte symbiózu. Odlišnost je totiž nezbytným kořením jejich spolupráce. Reálnými případy jsme se nechali jen lehce inspirovat, vše ostatní je čistá fikce,“ říká režisér a scenárista Jan Pachl.

Na obrazovky se vrátí také oblíbený seriál Osada.Scenárista Petr Kolečko ani já chatu nemáme a skoro žádné chataře neznáme. Tudíž si ten chatařský život vlastně jen představujeme, domýšlíme. Pracujeme s metaforou velkého světa, který jsme vměstnali do chatařské osady. Na malém prostoru tu vedle sebe žijí lidé, kteří se do harmonického soužití vlastně nutí. Společné je pro ně mnohdy jenom to, že v dané lokalitě vlastní chatu. A my se snažíme pro ně mít pochopení,“ vysvětluje režisér Radek Bajgar.

Z kin se na televizní obrazovky přesune komedie Buko od Alice Nellis, Betlémské světlo Jana a Zdeňka Svěrákových, Gran Prix Jana Prušinovského a nebude chybět ani novodobý film BangerAdamem Mišíkem a Marsellem Bendigem v hlavní roli.

Modeátor Jiří Havelka provede diváky novým dokumentárním cyklem Jak se dělá dobrá škola. Novinkou bude také řada České počasí aneb Proč padají trakaře nebo dvě šestidílné série – Proč právě my? o rodinách čelících vážným nemocím dítěte a Děti narozené dvakrát o různých formách náhradní rodinné péče. A děti se mohou například těšit na nové díly Večerníčku - Žížaláci a Zahrádka pod hvězdami.

Novinky si Česká televize připravila také na své webové platformě vysílání, kde uvede dokumentární sérii Pickupeřiči Bitovou generacio vzniku nejzásadnějších počítačových českých her.

Video
Video se připravuje ...

Tvůrce kriminálky s Hanzlíkem Jan Pachl: Dostal jsem ho na jeho ješitnost! Kateřina Štichová

Fotogalerie
38 fotografií