První rodina Výměny manželek je mediálně známá - jde totiž o pár, který tvoří podnikatel Josef Kokta, jeho manželka Ornella a jejich tři děti: Quentin, Sven a Lilianne, jimž v době natáčení bylo 9, 2 a 1 rok. Manželé, co spolu žijí na Praze Západ v obci Velké Přílepy, prý za deset let, co jsou spolu, od sebe nikdy tak dlouho nebyli. Druhá rodina žije ve vesnici Štětkovice ve Středočeském kraji a nedílnou součástí domu je restaurace, kde celá rodina od nevidím do nevidím pracuje.

Pro všechnu práci však kuchařka Verča (39), její muž, číšník Michal (43), ani dospívající syn Vítek (13) vůbec nemají čas sledovat, o kom se v novinách právě píše, a tak vůbec netušili, jak slavné protějšky jim byly v rámci reality show vybrány. Verča se proto Josefa musela vyptávat na počátky jeho vztahu s dívkou o 36 let mladší než on a na rodinné poměry. Samozřejmě došlo i na téma prarodičů. Pepa spolu s Quentinem hned sednou k počítači a začnou googlit... 

Dočasná partnerka hlavně nechápe, že se nenavštěvují a nemají snahu vidět vnoučátka. „Ale oni jednou budou litovat. Je to škoda vůči dětem,“ má jasno Verča. A není se čemu divit. Když Quentin uvidí na monitoru notebooku svou babičku, začne vykřikovat: Monika Štiková je harant!“ A to je dost neobvyklá reakce... „On jí říká Monika Štiková, protože už si na ni ani nepamatuje. Ona ta rodina se rozpadla, její táta se s její matkou rozvedli. A ten její tatínek je mladší než já,“ vysvětluje Pepa. 

Na návštěvu došla i Ornellina mladší sestra Charlotte (26), jediná členka Štikovic rodiny, se kterou se Koktovi ještě stále stýkají. „Máme hezkej vztah. A jak ti rodiče nefungujou, tak možná ještě hezčí,“ prozradila plavovláska, která v poslední době radikálně zhubla. „S mámou se vůbec nestýkáme. Ale je to tak lepší, protože nejsou najednou žádný hádky. Mně to s mámou furt mrzí. Přestala na mě útočit, protože od nás nemá ty odezvy. A taťka, ten je pryč, to je prostě ignor.“

Video
Video se připravuje ...

Ornella ve VIP Výměně manželek o dětech, manželovi i rodičích TV Nova

To na druhé straně potvrzovala i Ornella, přestože zprvu o rodinných poměrech vůbec hovořit nechtěla. Bála se reakce své matky. „To se nedá, to ona by zase začala nějakou mediální válku... a s tím já se špinit fakt nechci,“ nechá se slyšet. U práce s náhradním manželem se ale uvolní a leccos přizná - například to, jak ji bolí, že její rodiče nemají dobré vztahy s jejími dětmi. Vlastně nemají vztah vůbec žádný, jelikož se nestýkají a ani nejsou v nějakém bližším kontaktu.

„Můj táta Lilien ani nepochoval. Quentin dřív stál o to se s ním jako s dědou vidět. Říkala jsem mu, můžeš ho vzít ze školy na blbou točenou zmrzlinu za dvacku, hodíš mi ho pak domů a jedeš pryč. Nestojí to čas a stojí to jen minimum prachů. Jestli do něj nedáš čas, ztratíš ho,“ líčí Ornella.„Podle mě ti rodiče doteď nepochopili, že nejcennější komodita je čas. A ta rodina. Oni to nepochopili, oni si furt myslí, že prachy jsou nejvíc,“ rozpláče se.

Fotogalerie
51 fotografií