Pátá zastávka pivního road tripu se konala v Praze a finalisté měli tu čest se potkat tváří v tvář světovému šampionovi v čepování piva. Nebylo to ale setkání plné úsměvů.

Lukáš Svoboda soutěžící pěkně vyškolil. Jak soutěžící poučil, čepování piva začíná již mnohem dříve než při přistoupení k pípě. Absolutní nezbytností je čisté a dobře umyté pivní sklo. A přesně toho se týkala i první disciplína. Ačkoliv všichni soutěžící předstoupili před porotu velmi suverénně, jejich mycí výkon velmi pokulhával.

„Je to jen sklo, prostě jen mytí nádobí,“ ohradil se proti kritice kontroverzní finalista Adam Huml. Na důkladné hygieně a na tom, že ze sklenic pijí v hospodách různí lidé, asi podle něj nezáleží. I jeho protivníci nebyli s připomínkami světového šampiona v pohodě.

Ten kritizoval například špatný úchop mycí houbičky, ale i vynechání čisticího kartáče.  „Pro mě je zásadní, že na konci je čisté sklo, jak se k tomu člověk dostane je podle mě jedno,“ oponoval další finalista Lukáš Provazník. Nejvíce bodů v mycí disciplíně získala jediná žena, která se do finále BeerMaster Česko dostala.

Za výčepem je to tragédie

Ačkoli pivní mistr, který se v soutěži hledá, by měl být právě za výčepním pultem jako doma, opak je překvapivě pravdou. Jako by na finalisty dopadla únava dlouhých soutěžních kol, při disciplíně v samotném čepování piva dostala pochvalu opět žena, která mužské soupeře jednoznačně převálela. Totiž přetočila.

Pravidla jsou ale nekompromisní, jeden ze soutěžích musel z kola ven. A kdo to byl, tentokrát oznámila právě Ema! Podívejte se, koho poslala domů a kdo dál bude bojovat o prestižní titul

BeerMaster Česko ve středu 7. prosince nejdříve na Blesk.cz, nebo ve 22:30 na Nova Action. A pokud vám některá z předchozích epizod unikla, najdete ji na www.beermaster.cz.

 

Fotogalerie
40 fotografií