V pivní velmoci, jakou Česko je, nebylo jednoduché vybrat ty nejpovolanější z povolaných, kteří se stanou porotci. Nakonec budou výkony pivařů a pivařek hodnotit sládek Aleš Dvořák, který vaří pivo v národním pivovaru Budvaru už víc než 30 let, a restauratér Luboš Kastner, který je majitelem hned několika vyhlášených podniků a také členem Českého gastronomického institutu.

Přítomnost kamer a profesionálů z oboru vyvolala u mnohých soutěžících značnou nervozitu. Objevovaly se tvrzení, že nejznámější stout světa se vaří v Plzni nebo že blanšírování je druh smažení. První kolo se tak neslo ve znamení lidských smyslů a často i nesmyslů. Soutěžící museli správně rozpoznat 5 pivních stylů, a to ležák, pšenici, kyseláč, neipa a stout. Jaké jsou mezi nimi rozdíly, kdo je s přehledem poznal a jestli byste uspěli i vy, se dozvíte ve videu.

Po prvním castingu postoupila dvojice soutěžících. Pouze dvěma vyvoleným se tedy podařilo před nekompromisní porotou obhájit své znalosti o pivu, a čeká je tak pokračování v soutěži a dobrodružství v podobě roadtripu.

Kdo další se probojuje mezi osmičku finalistů, kteří společně vyrazí do nejrůznějších koutů Česka přiučit se něco nového od nejlepších tuzemských sládků a přiblíží se titulu BeerMaster 2022?

Sledujte na Blesk.cz každou středu. V příštím díle 19. října uvidíte napínavý souboj pivních znalců a znalkyň. Podaří se ženám ukázat, že v pivní soutěži mají své místo?

Fotogalerie
4 fotografie