Jelikož je Prezidentka romantickou komedií, je jasné, že místo politických témat se budou řešit hlavně vztahy a láska. Koho tedy osud přivede hlavní hrdince Kateřině do cesty? A přežije jejich vztah i fakt, že ona je hlavou státu?

Druhou hlavní postavou snímku je sochař Petr, ten ale netuší, že žena, do níž se zamilovat, je prezidentka. Umělce si zahrál Ondřej Vetchý a pro něj a pro Aňu už se jedná o druhou společnou práci pod Rudolfem Havlíkem – poprvé zazářili v jeho snímku Pohádky pro Emu.

„Ondra hraje perfektně vždycky, ale tady ho velmi oslovil příběh. Je to vlastně druhá hlavní postava filmu. Hraje člověka, který se s Aňou náhodou setká a přeroste to ve vztah, který řeší,“ prozradil režisér a autor scénáře Prezidentky Havlík.

Sama představitelka titulní role Geislerová se zase netajila, že si s kolegou dobře rozuměli. „Máme se spolu opravdu rádi, je to takové přátelství, řekla bych - mezi náma klukama. Můj táta mi vždycky říkal, že jsem ze všech jeho dcer jeho nejoblíbenější syn, a s Ondrou mámě právě takhle. Jsme kámoši. Cítím to tak. Můžeme spolu jít na pivo, ráda ho podpořím na fotbale, i když mu vůbec nerozumím, baví mě to,“ smála se.   

Ve filmu si zahraje i Oskar Hes a i ten popsal, jak chemie na place fungovala. „Jsou oba hrozně roztomilí, jak Aňa, tak Ondra. Je pěkné je pozorovat, jak je to pořád stejné, se i v tomhle věku scénář zamilování a lásky opakuje, a je jedno, jestli je člověku patnáct, třicet nebo šedesát.“

Zda sochař a prezidentka najdou společnou řeč a štěstí a zda si Kateřina v podání Ani Geislerové vybojuje své právo na lásku, poznáme až v kině. Snímek Prezidentka se premiéry dočká 23. června.

VIDEO: Anna Geislerová se v červnu v kinech představí jako Prezidentka 

Video
Video se připravuje ...

Anna Geislerová se v červnu v kinech představí jako Prezidentka Bioscop

Fotogalerie
42 fotografií