Nápad napsat knihu o dvou lidech, kteří se znají a prožívají své city jen virtuálně,  Jirku napadla asi před dvěma a půl  lety.

„Moje předchozí dva filmy byly o přátelství a takhle kniha je romantická a o vztahu dvou lidí. Vlastně to přišlo poté, co jsem si přečetl knihu od Sally Rooneyové (irská spisovatelka), hrozně mě to inspirovalo, cítil jsem tam takový moderní způsob vyprávění,“ tvrdí Mádl, který popsal i své dva hrdiny - Martin je prý trochu on a Veronika je spojením tří osudových žen, které prošly jeho životem. 

VIDEO: Jiří Mádl pokřtil svou knihu: Vypsal se z expřítelkyň!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Mádl pokřtil svou knihu: Vypsal se z expřítelkyň! Markéta Reinischová

„Není to autobiografická knížka, ale jsou tam věci, které jsou z mého života. Ale něco je samozřejmě fikce,“ usmívá se herec, kterého na křest přišla podpořit nejen půvabná přítelkyně, kostýmní výtvarnice Adrijana Trpkovič, ale také rodiče a jeho dva bratři Pavel a Jan. Ti se málokdy na veřejnosti objevují. 

Maminka Hana svého syna doprovázela do společnosti, když zrovna nebyl zadaný. Teď je ale přes dva roky zamilovaný do Adrijany, která kdysi randila s jeho kolegou a kamarádem, Vojtou Kotkem (34). 

„Jsme šťastný a spokojený, a jestli přijde další moje role otce? Tak o tom zatím nevím, ale to se takhle nedá naplánovat,“ dodal Jiří, kteří se už těší před kameru – bude totiž hrát v novém seriálu. 

Fotogalerie
30 fotografií