Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český lev a zrádné schody Rudolfina: Vančurův „držkopád“ a Polívkova holubička!

/
  • Schody Ruldofina se vymstily mnoha slavným tvářím...
    5. března 2022 ● 05:00

    Předávání Českých lvů se nikdy neobejde bez tradičních pádů ze schodů Rudolfina nebo povalování po červeném koberci. Po pár sklenkách vína s výherci (či s těmi, jimž prestižní soška naopak unikla) se příkré schody majestátní budovy velmi těžko zdolávají… Kdo v minulosti potřeboval pomoc a kdo naopak schody nedobrovolně sjel?

  • 1.

    Rok 2021

    Minulý rok poznamenaný koronavirovou pandemií byl trochu jiný nežli předchozí ročníky. V Rudolfinu panovala přísná hygienická opatření, zúčastnit se mohla jen hrstka hostů, nemyslitelný byl také jeden velký večírek, v který oslava českého filmu propuká. Jiří Mádl (35) byl sice z těch, co by zisk prestižního ocenění rád oslavil (cenu získal za svůj výkon ve vedlejší roli filmu Modelář), avšak, vědom si restrikcí, napsal na svůj Instagram: „Přikázání první – neoslavíš!“ Fotku se soškou pořídil před Rudolfinem, z jehož schodů po jediný rok nikdo nepadal…

  • 2.

    Rok 2020

    V roce 2020 si mnozí, ti zkušenější herečtí matadorové, dávali na schody pozor. Takový Alois Švehlík (82) se při odchodu raději nechal podepřít z obou stran. Za jedno rámě ho vedl režisér a herec Jiří Mádl a za druhé jeho maminka. Bylo zřejmé, že herec, který byl tehdy nominovaný v kategorii za vedlejší roli v Mádlově snímku Na střeše, měl krapet upito, ale proč ne, na galavečeru potkal spoustu kolegů, a tak sklenka vína byla na místě. Švehlík tehdy navíc roli získal po Janu Třískovi (†80), který před natáčením tragicky zemřel po pádu z Karlova mostu... a tak je možné, že se připíjelo i na jeho počest.

  • 3.

    Rok 2019

    Odchod z novorenesanční budovy na břehu řeky Vltavy v roce 2019 legendárním způsobem nezvládl herec Petr Vančura (37). I když odcházel se svým přítelem Janem Cinou (33), pomoci se od něj rozhodně nedočkal. Tehdejší vítěz zábavní show Tvoje tvář má známý hlas sice s téměř pohoršeným výrazem sledoval, jak se jeho partner kutálí po schodech, ale že by k němu ihned přispěchal, aby mu asistoval při pokusu postavit se zpět na nohy, to ne. I když pád vypadal poměrně hrozivě, herec si z něj naštěstí odnesl tak maximálně modřiny.

  • 4.

    Rok 2018

    Dlouhá róba od známé módní návrhářky Liběny Rochové (70) se o rok předtím během chůze nepříjemně zamotávala mezi nohy manželce herce a prezidenta karlovarského filmového festivalu Jiřího Bartošky (74), nestárnoucí Andree (69). Naštěstí však měla po svém boku skutečného kavalíra, svého manžela, jenž jí nabídl svou pevnou ruku jako oporu. Bartoška tehdy dokázal, že bez přehánění patří mezi nejelegantnější muže českého šoubyznysu.

  • 5.

    Rok 2017

    Syn rabína Karola Sidona (79) Daniel (35) se v roce 2017 společensky unavil na Českých lvech. Na následnou afterparty už nedošel a skončil ležící pod schody Rudolfina. Není divu – Dany, jak ho nazývají jeho známí a kamarádi, si nechal nalévat alkoholický mok přímo z lahve do úst, až měl úplně mokrou košili a pod ním se na podlaze Rudolfina vytvořila kaluž. Alkohol ho udolal takovým způsobem, že se pak přímo na chodníku před Rudolfinem zhroutil obličejem k zemi a nebyl schopen ani vstát. Věrní kamarádi ho nakonec museli zvednout a odvléct pryč.

  • 6.

    Rok 2016 - 2015

    Herec Bolek Polívka (72) v roce 2015 se svou partnerkou Marcelou a manžely Jurajem (83) a Deanou (63) Jakubiskovými při odchodu z Rudolfina na zrádných schodech předváděl svou střízlivost prostřednictvím trochy gymnastiky v podobě cviku, kterému se říká „holubička“. O rok později se ale při zdolávání rudolfinského schodiště zrovna nebavil. Váhavě našlapoval na každý schod a čelil notně káravému pohledu své tehdejší přítelkyně, která je dnes jeho manželkou a tehdy se jí podle všeho dost nelíbilo, že měl během slavnostního večera poněkud blíž k flašce…

  • 7.

    Galerie

    Na legrační momentky, které vznikly poté, co se elita národa opila a pokusila zdolat příkré schody svatostánku kultury, se můžete podívat do naší galerie...

     

    VIDEO: Pády před Rudolfinem, odhalený rozkrok a nepozvaný Klíma - to jsou trapasy během Českých lvů

    Video
    Video se připravuje ...

    Pády před Rudolfinem, odhalený rozkrok a nepozvaný Klíma - to jsou trapasy během Českých lvů. Videohub

    Fotogalerie
    78 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

lufenda: Já si dal včera večer v případě Českých lvů takovou osobní cenzuru. Sledování kontinuálního hnojometu pokrytectví muselo být jen pro silné žaludky.

(06. 03. 2022 08:03)

rosicak: Ti naši "umělci" se neumí ani OŽRAT BEZ POHROMY !!!

(05. 03. 2022 07:50)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy