O titul bojovaly také Lucie Dvořáková (26) z Kupařovic na Brněnsku a Jana Pokorná (26) z Horních Dubňan na Znojemsku. Porota ale dala přednost Martině, která i ve finále měla u svých pekařských výtvorů jisté nedostatky, ale tak nějak je dokázala svojí hubatostí a vtipem prodat.


Finále druhé řady oblíbené kulinářské show sice Česká televize natáčela už loni v červnu, ale až do včerejška měla Martina problém uvěřit tomu, že to je právě ona, kdo soutěž vyhrála. „To je něco neskutečného, čemu jsem do sobotního večera nemohla uvěřit. Až, když jsem to opravdu viděla v televizi, začala jsem věřit a říkat si, že už to není jen sen,“ řekla Martina po odvysílání finále Nedělnímu Aha!. Kromě titulu nejlepší česká amatérská pekařka dostala také šek na 100 tisíc korun, díky kterému si teď může dovybavit svoji kuchyni.


To, že je terčem tvrdé kritiky od řady diváků a divaček, Martina ví. Ale přestala to řešit. „Vím, že nejsem každému sympatická, ale jde to napsat slušně, bez vulgárních slov. Ale co, je to jejich problém, když se neumí slušně vyjádřit a přijmout skutečnost, že jsem taková, jaká jsem. Ale přestala jsem je číst od 8. kola a je mi lépe, neřeším je,“ dodala včera večer v rozhovoru pro Aha!. „Martina je výjimečná tím, jak do toho šla lidsky a na nic si nehrála,“ okomentoval její vítězství porotce Josef Maršálek (40). „Přeju Martině, aby zůstala, jaká je, aby jí to sebevědomí nestouplo příliš nahoru. Aby si to pečení užívala nadále,“ dodala jeho kolegyně Míša Landová (47).

Ve finále děvčata např. pekla antigravitační dort. Martina ho umístila na větev, což porotce Josefa Maršálka dostalo do kolen. „Tak jsem to chtěla!“ smála se situaci nahlas maminka na mateřské dovolené. „Ja jsem dort růst na větvi ještě neviděl,“ nemohl zastavit smích Josef.

VIDEO: Peče celá země - jaké bude poslední pečení ve finále? Kdo vyhraje?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země - jaké bude poslední pečení ve finále? Kdo vyhraje? CT1

Fotogalerie
40 fotografií