Zadání znělo: Upečte 3D skulpturu z jedlého kynutého těsta o výšce minimálně 30 centimetrů. Veronika své dílo pojmenovala Obřítek lesní trdelníkový. Velmi těžké zadání se snažila zvládnout, ale... „Moje představa o skřítkovi? Hlava, tělo, dvě ruce, dvě nohy, čapka... A tady mi to připomíná Pana vajíčko,“ rýpal do ní porotce Maršálek s tím, zda si na legendární reklamní znělku z dob totality pamatuje. Moc dobře věděl, že jsou podobně staří a že tedy Veronika tuší, o čem mluví.

Porotkyně Michaela Landová (47) se opět snažila být diplomatická, aby to soutěžící tolik nebolelo. „Já určitě chválím nápad s tím sladkým trdelníkovým těstem. Ale i ten fondán mi tam nepasuje. Na tom těstě je nejlepší ta krusta ze skořice a cukru,“ prohlásila směrem k Obřítkovi. „Tři hodiny je strašně moc času, abychom ho dokázali využít. Lépe, Veroniko,“ byl už předem v jeho slovech znát ortel, který přišel o pár minut později. 

Vyřazení Veroniky přineslo mnoho slz. Ona sama jich vyplakala potoky. „Já jsem na jednu stranu ráda, člověk jede domů, odpočine si. Vypustí z hlavy nějaké pečení a vyspí se. Mrzí mě, že tady nebudu s těma holkama. Už jsem byla unavená,“ byla její první reakce. „Upekla jsem 24 receptů ze 30, to je nádhera,“ dodala však nakonec optimisticky.

„Projít si takhle těžkou a náročnou soutěží, hlavně pak psychicky, je těžké. A když se někdo dostane až do osmého kola, tak to není prohra,“ snažil se o smír s Veronikou i sám Maršálek. 

VIDEO: Peče celá země: Upečou soutěžící pořádné kynuté těsto?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Upečou soutěžící pořádné kynuté těsto? Videohub/recepty

„Člověk si řekne, že pokračuje dál, a potom si uvědomí, že odešel další člověk, kterého má rád. Je to smutný,“ plakala korpulentní Martina (31), která s dalšími kolegyněmi míří do předposledního dílu.

Pekařkou týdne se znovu stala Markéta (43) - a vypadá to, že to bude ona, kdo nakonec druhou řadu soutěže vyhraje. „Když se podíváte na její výsledky, tak je velmi konzistentní,“ prohlásil Josef Maršálek. „Prostým počítáním jsou dva díly dokonce a překvapilo mě, že tady pořád jsem,“ okomentovala to  sama Markéta.

Fotogalerie
23 fotografií