Až na rakvičky Michal o víkendu pokazil pečení bublaniny i dortu. Rozhodnutí poroty bylo víceméně spravedlivé. „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se! A to jsem si splnil. Těch pár měsíců připrav a zkoušek mě posunuly o velký kus dopředu, nicméně to, co si porota připravila, bylo nad mé síly a nervy,“ svěřil Blesku Michal.

Za to, že se do soutěže dostal, vděčí podle svých slov bývalé porotkyni kulinářské show. „Přišlo pozvání na první casting, kde jsem poznal skvělou Mirku van Gils a dlouho čekal, co bude dál. Někdy v srpnu 2020, když jsem šlapal na kole, mně volalo neznámé číslo, tak to přijmu a jen slyším: »Dobrý den Michale, tady ČT, rádi bychom Vás pozvali na druhý casting natáčení.« Mirka prostě byla ta, která mne dostala dál,“ upřesnil mladý cukrář.

Po vyřazení z Peče celá země dostal Kamermeier nabídku na reklamu. Bude propagovat kosmetiku a voňavky jedné přední firmy. „Když mi představili nový sortiment výrobků se zaměřením na zdravou výživu a sport, tak jsem se v tom našel a kývl jsem na spolupráci,“ prozradil Blesku. O honoráři a smluvních podmínkách právě vyjednává.

To, že van Gils nakonec v druhé řadě neúčinkuje a nahradila ji Míša Landová (47), ale komentovat nechtěl.

Chtěla více peněz

Cukrářka Mirka van Gils pracovala na přípravách druhé řady oblíbené show do prvního castingu, pak ale její mise skončila.

„Ona se chtěla domluvit na úpravě smlouvy, hlavně pokud šlo o honorář. Bydlí v Holandsku, takže slušně zažádala o jeho zvýšení, aby jí to pokrylo náklady na cestování mezi domovem a Českem. A najednou se dozvěděla, že za ní ČT hledá náhradu,“ prozradil Blesku před několika dny zdroj z ČT.  Ta na náš dotaz, proč van Gils v nové řadě Peče celá země neúčinkuje, do této chvíle nereagovala.

VIDEO: Cukrářka Mirka van Gils: Proč skončila v Peče celá země? 

Video
Video se připravuje ...

Cukrářka Mirka van Gils (60): Proč skončila v Peče celá země? Markéta Reinischová a archiv Mirky van Gils Slavíkové

Fotogalerie
57 fotografií