Temperamentní Mirku si v první sérii zamilovali všichni diváci. Bavila je svými hláškami i růžovou vizáží. Po vysílání se ale stalo něco nečekaného.

Příliš drahé cesty

„Začala se hned plánovat druhá řada a s Mirkou štáb počítal! Ona se ale chtěla domluvit na úpravě smlouvy, hlavně pokud šlo o honorář,“ prozradil Nedělnímu Aha! zdroj z Kavčích hor. „Bydlí v Holandsku, takže slušně zažádala o jeho zvýšení, aby jí to pokrylo náklady na cestování mezi domovem a Českem. A najednou se dozvěděla, že za ni ČT hledá náhradu,“ doplnil.

Odmítá mluvit

Od chvíle, kdy se Mirka o svém vyhazovu dozvěděla, nechce situaci veřejně komentovat."Musíte se zeptat jinde,“ odkázala nás na Českou televizi. Z Kavčích hor ale do uzávěrky dnešního vydání Nedělního Aha! odpověď na dotaz, proč Mirka van Gils v kulinářské show skončila, nepřišla. „Na téma zvýšení honoráře měli Mirce říci, že jí pořad poskytuje velkou reklamu, a tedy i výdělek. Prostě se nedomluvili,“ dodal náš zdroj. Nahradila ji proto cukrářka Míša Landová (47).

Vašek Kopta a Tereza Bebarová: Polepšili si!

Komu se naopak měly honoráře zvednout, jsou moderátoři soutěže Tereza Bebarová a Václav Kopta. Těm ČT podle našich informací nabídla na natáčení druhé řady výhodnější smlouvy. „Své smluvní závazky v žádném případě nekomentuji,“ reagoval Kopta. Navýšení mohlo dosáhnout až 10 % procent oproti původním honorářům. Nové smlouvy také moderátorům garantovaly, že mohou po celou dobu natáčení nocovat a využívat služeb soukromého zámku Bon Repos, kde celá show loni vznikla. „Soutěž se točila loni v květnu za přísných hygienických opatření a s neustálými obavami, zda nám covid nepřeruší natáčení. Na atmosféře a náladě nás všech se to ale nijak neodrazilo,“ řekla Nedělnímu Aha! Tereza Bebarová.

Video: Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub

Fotogalerie
56 fotografií