Hned po uhašení požáru nabídli pomoc sousedům v nouzi obyvatelé Líšného i sousední Malé Skály a uspořádali veřejnou sbírku.

Naše dvě obce jsou hrozně spřátelené. A tohle gesto pro nás znamená mnoho. Naše poděkování nelze ani slovy vyjádřit. Ze srdce děkujeme obci Líšný i Malá Skála. A to hasičům, starostovi Jiřímu Mikešovi, Michalovi Rezlerovi, všem sousedům, kamarádům a lidem na sociálních sítích. Všem patří neskutečné poděkování. Se vším se začalo tak rychle, že se to zdálo až neskutečné. Momentálně je na transparentním účtu kolem 1 400 000. Za celou rodinu i pejsky Vám moc děkujeme. Je až neskutečné, kolik lidí má tak dobré srdce,“ řekla Blesku Anička, které požár vzal tři pejsky. Dva stačila vynést. 

Když jsem se pokusila vyjít nahoru podruhé, už to nešlo. Nahoře byl černý kouř, slyšela jsem praskání skel a zrcadel. Tři mi tam zůstali a udusili se,“ popsala rozechvělým hlasem pro jablonecky.denik.cz cukrářka. 

Dům je poničený nejenom požárem, ale i vodou a všude je cítit dehet, takže se v něm nedá žít. Aničce a její rodině nabídli azyl sousedé. 

Na 14 dní nám poskytla přístřeší sousedka Lucie Bílá, ve své chalupě u nás v Líšném. Za to bych jí chtěla ze srdce moc a moc poděkovat,“ svěřila se Blesku Klápšťová.