Po právě vysílané minisérii Iveta, kde si střihl Sepéšiho, mladý herec ztvárňuje pohraničníka a Hasilova parťáka Zdeňka Vyletu. A přiznal, že natáčení v reálném prostředí bylo jedno z nejnáročnějších.

Štáb se v neděli přesunul do míst, kudy Hasil převáděl lidi z komunistického Československa přes hranice. „Natáčelo se ve skutečném močálu, který měl asi deset stupňů. Měl jsem na sobě deset vrstev vojenského oblečení a neoprén,“ prozradil Blesku Vodochodský. „Dali jsme to, ale bylo to samozřejmě trochu nepříjemné,“ konstatoval.

Parťák na place

Spolupráci s režisérem Davidem Ondříčkem (52), tvůrcem osmi Českými lvy ověnčeného filmu Zátopek, si ale jinak nemůže vynachválit. „Je to parťák na place. Dobře vede herce. Ví, co chce, je konkrétní,“ řekl Vojta o Davidově režijním přístupu.

Ondříček se tentokrát rozhodl dát šanci mladým talentům. Vedle Vodochodského obsadil do titulní role Oskara Hese (23), který už zazářil v jeho dvojdílném televizním filmu Dukla 61.

Oskar Hes (23): První erotická scéna

Horké chvilky zažil na place i představitel Krále Šumavy. „Náročných scén jsem měl během natáčení hned několik. Jedna z nich byla erotická scéna s Kristýnou Podzimkovou. Bylo to pro mě poprvé,“ prozradil herec, jehož otcem byl choreograf Richard Hes (†50). „Bylo to těžké, nevěděl jsem, jak k tomu přistoupit, člověk se stydí. Naštěstí Kristýna je velmi zkušená herečka, takže to proběhlo hladce,“ dodal Oskar. Náročné pro něj byly i scény, kde se plazí v bahně nebo přechází přes močál.

Natáčení minisérie Král Šumavy
Autor: Martin Hykl

Jan Nedbal (31): Bydlí s Oskarem

V minisérii se objeví i postava Hasilova bratra Bohumila. Ten byl také převaděčem, ale neměl takové štěstí jako Josef a byl zastřelen pohraniční stráží. Režisér svěřil roli doktůrkovi Filipovi z nováckého seriálu Chlap. „Oskar Hes je ve skutečnosti můj přítel, životní guru a spolubydlící, máme spolu kočku. Zahrát si spolu bratry byl trochu splněný sen,“ prozradil herec.

Jan Nedbal
Autor: CNC_Martin Hykl

Gabriela Heclová (24): Potetovaná družka

Kvůli Hasilově lásce Marii si musela nechat ostříhat vlasy. „Trávím v maskérně víc času, když hraju v kostýmu s krátkými rukávy. Po škole jsem si totiž nechala potetovat ruce, což se musí zamaskovat. Takže ty vlasy jsem brala vlastně jako něco za něco,“ řekla s úsměvem Gábina, jež je známá spíše jako úspěšná youtuberka a do hereckého světa proniká malými krůčky zatím v epizodních rolích.

Karolína Heclová
Autor: instagram: Karolína Hecl

Režisér Ondříček (52): Táta by ten film nevzal

Pro Davida Ondříčka je lehčí, když se natáčí na reálných místech, kde se Hasil pohyboval. Hodně také podle režiséra pomáhá s herci mluvit o tom, proč jejich postavy tyto věci dělaly a co cítily. Oč lehčí je komunikace s talentovanými herci, o to těžší bylo noční natáčení. „Když mi bylo kolem dvaceti, ptal jsem se tatínka, co by dělal, kdyby měl natáčet scénu v noci, v lese a bez zdroje světla. A on mi odpověděl – nevzal bych ten film! A takových scén jsme během natáčení zakusili hodně,“ zavzpomínal Ondříček na svého slavného otce, oscarového kameramana Miroslava Ondříčka (†80).

David Ondříček během natáčení Krále Šumavy
Autor: Martin Hykl

VIDEO: Vojtěch Vodochodský v sérii Iveta hraje Petra Sepéšiho: Měl jsem zkreslené představy

Video
Video se připravuje ...

Vojtěch Vodochodský v sérii Iveta hraje Petra Sepéšiho: Měl jsem zkreslené představy. David Turek

Fotogalerie
36 fotografií