Primárně Vojtěcha vídáme na divadelních prknech. Za poslední rok ale stihl natočit celovečerní film Arvéd a zahrál si v několika seriálech.

Před kamerou tedy nestojí poprvé. „Měl jsem epizodní role v Ohnivém kuřeti nebo ve Slunečné,“ řekl Blesku herec, kterého jsme ve čtvrtek mohli vidět v seriálu Pan profesor, kde si zahrál s Vojtou Dykem (36). V novém muzikálu Kouř hraje jednu z ústředních postav, a to diskžokeje Arnoštka.

Velká role ale přišla až po castingu na minisérii Iveta. Podoba se zesnulým zpěvákem je až zarážející a mnohým po prvních zveřejněných snímcích ztuhla krev v žilách. „Dlouhou dobu jsem si neuvědomoval, že bych byl Petru Sepéšimu podobný, než mi udělali vlasy, které mi vzadu nastavují,“ prozradil herec s tím, že samozřejmě »studuje« vše okolo Sepéšiho. 

„Mám k dispozici spoustu materiálů z písniček, z fotek, z videí. Můžu se podívat, jak ten člověk přemýšlel, jak se pohyboval, tvářil a snažím se nějakým způsobem jeho rysy extrahovat,“ popsal Vodochodský s tím, že hrát osobu, která reálně žila, je trošku jiný druh práce, ale vždy to chtěl vyzkoušet a ze samotného natáčení je nadšený.

„Myslím si, že to bude bomba. S celým tématem je zacházeno velmi opatrně. Bude to citlivé zobrazení života holky, která toužila po kariéře a lásce,“ dodal na závěr Vojta. Třídílná série vzniká pro Voyo pod značkou Voyo Originál a její uvedení je naplánováno na příští rok.

Vojtu můžete také vidět ve známých pražských divadlech. Například v Divadle Na Jezerce, v Divadle Na zábradlí nebo v Divadle Na Fidlovačce. Jeho tatínkem je televizní kuchař a producent Ivan Vodochodský (58), který produkoval seriál Ohnivý kuře. „Táta mě samozřejmě podporuje, stejně tak já jeho,“ řekl Blesku Vojta s tím, že v kariéře si jde ale každý z nich svou cestou.

VIDEO: Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové

Video
Video se připravuje ...

Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové Videohub

Fotogalerie
42 fotografií