Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prostřeno! z Olomouckého kraje: Nechutné syrečky a nejpálivější paprička na světě!

/
  • Prostřeno! tentokrát z Olomouckého kraje!
    21. března 2022 ● 14:30

    S dalším týdnem čeká diváky kulinářského pořadu Prostřeno! další porce emocí, receptů, ale také skvělých jídel. Jak se v týdnu od 21. března bude soutěžícím dařit, kdo šlápne vedle a objeví se u stolu taktik? Těšte se na Prostřeno! z Olomouckého kraje, kdy jak soutěžící, tak i příznivce této reality show čeká nejedna napínavá chvíle.

    Ke sporákům se s vařečkou v ruce tentokrát zamíří ti, kdo v Olomouckém kraji chtějí ukázat, že mají na vítězství. Sestava bude poměrně přesilová – čtyři muži na jedinou ženu. Tentokrát to bude pořádně napjaté a je jasné, že i příprava úkolu týdne, na první pohled velmi snadného, může zamíchat kartami. Půjde o přípravu závinu a jeho zakomponování do menu tak, aby tuto zapeklitost navíc nikdo nepoznal. Kdo pozná, že na talířích je něco, co se v menu nevyskytovalo, a tedy začne hloubat nad důvodem servírování této lahůdky?

  • 1.

    Pondělí - Rudolf

    Jako první se k plotně postaví sympaťák Rudolf (29), jenž pracuje jako konzultant. Do pořadu se dostal díky kamarádovi, jenž je přesvědčený, že Rudolf skvěle vaří, a Prostřeno! je tedy pro něj jedinečnou možností, jak to ukázat světu. Rudolf své hosty pozval do bytu, který obývá se spolubydlícím. Bude se hostům líbit v domácnosti, kde vládnou dva muži a jejich computery? Důležité je tady ale hlavně jídlo. A Rudolf vsází na světovou kuchyni. Už jeho menu bude pro některé složité rozluštit. BLT brioche, mini ramen, hovězí steak, gratinované parmazánové brambory, demi-glas a na závěr crème brûlée.

  • 2.

    Pondělí - Rudolf

    Rudolfovi dá ukázka světové kuchyně docela zabrat. Parmazánové brambory spálil tak, že se raději rozhodl je vůbec nepodávat.  Co ovšem nachystá jako přílohu ke svému vymazlenému stejku? A komu bude vadit tato změna v předem avizovaném jídelníčku? Martin si u mini ramenu, což je speciální asijská polévka, řekne o chilli. Prý má rád ostrá jídla. Ruda mu vyjde vstříc - a je zřejmé, že se nakonec Martin pořádně zapotí, dostal totiž nejvíc pálivou papriku na světě... Při hodnocení jídel se ukáže, že někteří mají sice docela mlsné jazýčky, ale jako parta si jinak rozumí.

     

    VIDEO: Ruda je zlomyslný hostitel – místo chilli poskytne nejpálivější papričku

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Nejpálivější paprička FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Adam

    Úterní soutěžní večeři nachystá benjamínek týdne Adam (17). Student střední školy oboru cestovní ruch rád hraje na klavír a jeho velkým koníčkem je cukrařina. Rád by si dokonce jednou otevřel svou vlastní cukrárnu. Adamovo menu hosty příjemně překvapí. Středoškolák si troufá na luxusní menu, když připraví bruschettu s pečenými rajčaty, mrkvový krém s batáty, lasagne al forno s domácími těstovinami a jako dezert Paris-Brest. Hosté sice netuší, co to je, ale těší se, až to ochutnají. A to ještě ani netuší, že vše bude domácí: lasagne, bagetky, Paris- Brest. Dokážou to ale jeho hosté patřičně ocenit?

  • 4.

    Úterý - Adam

     Adam se nezalekne ani úkolu týdne a na závin připraví domácí tažené těsto. Domácí budou i bruschetta a lasagne. Prostě když jde o těsto, tak se toho Adam nebojí. Budou to umět jeho soupeři ocenit a odpustí mu nějaké to čekání? A pochutnají si na francouzsko-italské kuchyni? Přestože mladíček tohoto týdne podává jídla, která vypadají a chutnají jistě skvěle, je mu ledacos vytýkáno. Například to, že servíruje příliš horké jídlo… To tu asi snad ještě nikdy nebylo.

     

    VIDEO: (Nejenom) úkolu týdne, kterým je závin, se Adam zhostí se ctí

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Benjamínek chystá domácí těsta FTV Prima

  • 5.

    Středa - Petr

    Ve středu předvede, co v kuchyni dovede, Petr (26), který pracuje ve stavebnictví. Sám sebe považuje za extroverta, ale hosté ho tak nevnímají. Pro ně je tak trochu záhadou, kterou ještě nerozluštili – nevědí, co si o něm myslet a nezmění se to ani po jeho hostitelském dnu. Jak se mu ale povede u plotny? Petr připraví zapečený lilek s mozzarellou, česnekovou krémovou polévku, lososa v krémové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty a na konec mangový cheesecake. Bude umět své menu připravit?

  • 6.

    Středa - Petr

    Důležité bude i to, jak si Petr poradí s rolí hostitele. Je totiž tak trochu svérázný – a během svého soutěžního večera také zmatený a nervózní. Přípitek považuje za zbytečný, tak ho rovnou vynechá, jelikož si během minulých večerů všiml, že je beztak nikdo nedopil. Hosty tím ale zaskočí hned na úvod. A reputaci si Petr nezvedne ani dál během večera, nebude stíhat nápoje ani nabízet, ani je dolévat, a vůbec se s hosty nebude párat. A taky budou chybět příbory. Jaké donese? Nové, nerozbalené, neomyté…. Komu to bude vadit a kdo se jen bude smát?

     

    VIDEO: Svérázný hostitel si nakoupil příbory do foroty. A jak se hodí!

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Kauza s příbory FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Aneta

    Čtvrteční večer bude patřit jediné dámě tohoto týdne – Anetě (30). Ta pracovala jako administrátor na poště a biochemik, ale nyní je na mateřské dovolené. A no! si užívá, protože se na chvíli dostane ze stereotypu od dětí. Aneta je zkušená kuchařka a sází na českou kuchyni. Pány láká na játrovou paštiku s hruškami a domácí bagetkou, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a čokoládové dortíky s pistáciemi. Jenomže Aneta nemá zrovna svůj den - a co se může, to se taky pokazí. Nemá doma ubrousky, a tak si hosté budou muset vystačit s jednou látkovou utěrkou, a dojde dokonce i toaletní papír. Situaci nemá Aneta ani jak zachránit, protože jí přítel omylem odvezl i telefon.

     

  • 8.

    Čtvrtek - Aneta

    Aneta bude celý večer bojovat nejen s časem, ale i sama se sebou a neskutečnou smůlou. Zaskočí i poměrně neobvyklým servírováním jídlem - dezert nabídne svým hostům už po polévce. Bude mít tak alespoň čas dodělat hlavní chod. Ovšem je to tak podle pravidel správného stolování? Jak to vezmou pánové? Zachovají se jako gentlemani? A dokážou mlčet i v okamžiku, kdy jim bude servírován kupovaný knedlík? Karlovarské knedlíky se totiž Anetě nepovedou a tak bude muset improvizovat… Ještě že si ho předchozího večera koupila!

     

    VIDEO: Anetě se nedaří: karlovarský knedlík prý vypadá jako vařené vejce!

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Nepovedený karlovarský knedlík na Olomoucku FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Martin

    Páteční večer si vezme na starost Martin (36), který je sice vyučený v oboru kuchař-číšník, ale pracuje jako seřizovač. Hosty překvapí tím, že s přítelkyní vychovávají čtyři děti. Hosté se jich nebudou moci dopočítat a dostanou to jako úkol pro šmejdění. V kuchyni doma vládne především Martinova přítelkyně, jak si ale poradí on? V kuchyni působí trochu jako zmatkář. Nemá přichystaného robota, nechce ho omývat, tak se rozhodne šlehat šlehačku ručně. Nakonec chce jít pro robota, protože už nemůže, ale nakonec zjistí, že robota k dispozici nemá, takže se vrátí k ruční práci…

     

    VIDEO: Martinova poctivá ruční práce: Zvládne ručně vyšlehat šlehačku?

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Ručně našlehaná šlehačka FTV Prima

  • 10.

    Pátek - Martin

    Martin svým menu hosty celkem překvapí. Slibuje olomoucké jablíčko, kulajdu, krkovičku na zeleném pepři se šťouchaným bramborem a lesní krém s piškoty. Rudolf správně tuší, že v předkrmu budou olomoucké syrečky, které mu nechutnají, ale hostitel je miluje – nejraději je má, když jsou trochu přezrálé. Budou mít pro jeho vášeň pochopení jeho soupeři? Rudolf rozhodně ne, ten sní jedno jediné sousto. Je ještě na sebe hrdý, že alespoň ochutná. Petr jako jediný předkrm (ne)libé chuti dokonce i ocení. A uspěje Martin s omáčkou, kterou si sám pomluví?

  • 11.

    Prostřeno!

    A jak to dopadne? Kdo vyhraje – a bude to ten nejlepší kuchař, anebo ten, kdo v pohodově působící partě přece jenom taktizoval? Sledujte od 21. 3. každý všední den v 17.50 na Primě, napínavé to bude až do velkého finále nad pátečními pokličkami!
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy