Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prostřeno! z Ústecka: Živý králík na česneku, rodinné drama a policejní zásah!

/
  • Prostřeno v Ústeckém kraji bude zajímavé
    21. února 2022 ● 15:00

    Prostřeno! v týdnu od 21. února se bude tentokrát odehrávat v Ústeckém kraji, kde se v boji o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají tři ženy a dva muži. Jak jim souboj na ostří nože půjde?

    Tento týden to bude opravdu pestré. Diváci oblíbené kulinářské show uvidí, komu se dařit bude, komu méně, kdy bude objeven taktik a případně odhalen úkol týdne. A co teprve řeknou na vyhrocený manželský konflikt, který bude k vidění? Nudit se zkrátka u televizních obrazovek nikdo nebude!

  • 1.

    Pondělí – Anita

    Jako první se k plotně postaví Anita (47). Ta žije spokojeným životem a má smysl pro humor. Anita sází na cuketovou roládu, zeleninovou polévku, segedínský guláš s kynutým knedlíkem a dezert à la JÁ. Na což budou hosté zvědaví, kdo to je, a Anita je zaskočí. Úkolem týdne je vtipná kaše, Anita ji připraví do ešusu a o originální přivítání hostů se postará její bratr. Anita má u dveří mříže a bratr v uniformě hosty zaskočí výčtem činů, které spáchali. O to víc budou překvapeni, když se objeví jako hostitelka Anita a vtípek na úvod vysvětlí.

  • 2.

    Pondělí – Anita

    Jak si hosté pochutnají na menu? Podaří se ho Anitě bezchybně připravit, a hlavně dochutit? Hodně se bude mluvit o tom, jak má vlastně chutnat správný segedínský guláš. Parta to bude výřečná a už první večer se u stolu rozhodně mlčet nebude. Problém ale nastane u porcí – Anita všem dopřeje a naloží jim takové množství, že to není možno dojíst. Anita si myslí, že to, že Zdeněk nejí, je jen forma taktiky. Kde je pravda?

     

    VIDEO: Taktika, nebo „zvláštní chuť“ segedínu?

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Taktika, nebo „zvláštní chuť“ segedínu? FTV Prima

  • 3.

    Úterý – Zdeněk

    Úterní soutěžní menu připraví zedník Zdeněk (55). Toho do Prostřeno! přihlásila dcera, i když si o něm myslí, že vařit neumí. Zdeněk jako milující otec ale nechtěl svou ratolest zklamat a šel do toho. Je to pravda, že vařit neumí, nebo má jen dcera zkreslené teenagerovské názory? Hosté se k tomu všemu náležitě vyjádří. Stejně tak k bytu, kam je Zdeněk pozve. Ten se jim vůbec nelíbí, jenomže Zdeněk to vysvětlí – je to přechodný byt, mají se za pár týdnů stěhovat do jiného bytu, který je v rekonstrukci.

  • 4.

    Úterý – Zdeněk

    Zdeněk nachystá rolky z mletého masa, vývar s játrovou rýží, bramborový salát a řízek a nepečený dort. Pochutnají si hosté na české kuchyni? Ne všechno se povede. A do toho je u stolu Nikola, která nejí vepřové ani hovězí, pochutná si víceméně jen na kuřeti nebo krůtě. Zdeněk jí ale speciální řízek připravovat nebude – co je na menu, to se také podává. Bude Nikola hladová? Problém nastane i u zábavy. Bude sice vtipná, někdo ji ale považuje za „naprosto stupidní“. Ovšem jen mimo hlavní kameru. Že by další taktik na scéně?

     

    VIDEO: Nezábavná zábava

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Nezábavná zábava FTV Prima

  • 5.

    Středa – Nikola

    Středa bude patřit mladé mamince Nikole (24). Hostitelka klame tělem – nikdo z hostů nečeká, že má dítě a vlastní domácnost, působí totiž velmi mladě. Hosté Nikole hádají mnohem méně, dokáže je překvapit svým kuchařským uměním? Nikola moc nemusí maso. Uspěje se svou moderní lehkou kuchyní? Nikola vsází na lehký salátek s kuřecím masem a ředkvičkou, tomatovou polévku s bazalkovým pestem, grilovaného lososa s mladými restovanými bramborami, restovanou zeleninou, citronovou omáčkou a na panna cottu.

  • 6.

    Středa – Nikola

    Hosté si pochutnají u Nikoly především na salátku, v němž je poněkud neobvykle přidané i hroznové víno. I tak se ale najde prostor ke kritice. V zeleninovém salátu je podle Roberta prý mnoho zeleniny… Usměvavá Nikola si však z toho těžkou hlavu dělat nebude. A velmi originálně si poradí i s úkolem týdne, když dá na stůl kaši a k ní živého králíka na pekáči…  Získá za to body navíc, anebo vzbudí dojem, že se jenom snaží něco „zakamuflovat“?

     

    VIDEO: Králík na česneku

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Králík na česneku FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek – Petra

    Ve čtvrtek bude vařit maminka na rodičovské dovolené Petra (34). Své hosty pozve do opravdu pozoruhodného prostředí, žije s manželem a dvěma syny u kamarádky v malém bytě. Všichni se tam tísní v jednom pokoji, v jedné posteli, a pořádek se tam jen těžko udržuje. Hosté budou z prostředí doslova v šoku. Všude je cítit kouř z cigaret, nedopalky v popelníku… Robert Petřino bydlení shovívavě nazve „skromnými poměry“ a Zdeněk se nechá rovnou slyšet, že je zděšený. Těžko uvěřit, že v tomhle bydle vyrůstají malé děti...

     

    VIDEO: Neobvyklé bydlení

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Neobvyklé bydlení FTV Prima

  • 8.

    Čtvrtek – Petra

    Aby toho nebylo málo, Petra během vaření zažije pořádné drama. Manžel má mít na starost děti, jenomže si zapomene doma svačinu a později se ukáže, že nemá kam s dětmi jít. Vymění si s Petrou pár dramatických telefonátů, což Petře na klidu nepřidá. Už takhle v kuchyni nestíhá a rodinné neshody ji úplně rozhodí. Ostatní se cítí nevhodně, je jim trapně, Zdeněk je překvapený, že si Petra takové zacházení vůbec nechá líbit. Naštěstí ale mají pochopení a Petru utěšují. Manžel s dětmi přijde domů uprostřed večeře a Petra podává jídlo jak pro hosty, tak pro manžela s dětmi. A do toho se připálí guláš… O dramatické situace nouze rozhodně nebude.

     

  • 9.

    Pátek – Zdeněk

    Páteční vaření si vezme na starost Robert (56). Ten pracuje jako výkonný ředitel a velice rád se poslouchá. A ostatní mu dají jasně najevo, že jsou věci, ze kterých se zkrátka nemluví. A že když slíbí nudle v polévce, měly by tam být... Robertovo menu zní ovšem lákavě – lososový tatarák s topinkou, polníčkový salát, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi, kuře na paprice s domácím knedlíkem nebo těstovinami a palačinky s ovocnou směsí.

     

    VIDEO: Polévka bez nudlí

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Polévka bez nudlí FTV Prima

  • 10.

    Pátek – Zdeněk

    Jenomže během přípravy menu se Robertovi jaksi ztrácí čas a nakonec nestíhá. Přitom všichni jsou na Roberta zvědaví. Jak si se svým večerem poradí. A z toho, co nestihne, se bude muset vykecat. Příloha bude jen jedna a bude toho mnohem víc, co se bude řešit a vysvětlovat. Zdeněk si o Robertovi myslí, že to je „vejtaha“. Co si myslí Robert o Zdeňkovi? A co řekne Petra na Zdeňkovu nabídku, že jí zařídí lepší bydlení? Bude se cítit uražená, anebo bude mít radost?

  • 11.

    Prostřeno!

    Celé Prostřeno! v příštím týdnu bude možná, alespoň, co se vztahů mezi soutěžícími týče, poklidné, ale pod pokličkou pohody se budou dít nevídané věci. Sledujte ho proto každý všední den vždy v 17.50 na Primě.
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

padrino: Pleskáči, tak jak? Já to vím a nepovím.


Pátek – Zdeněk
Páteční vaření si vezme na starost Robert (56).

(21. 02. 2022 21:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy