Když před dvěma lety vtrhnul seriál Slunečná na české obrazovky, byl to od první epizody neskutečný úspěch. Příběh obyčejné holky ze statku a zbohatlického synka, jenž se do ní zamiluje, je sice jako vystřižený z červené knihovny, ale na diváky zapůsobil. Možná proto, že byl obohacený i fantastickými prvky, jako jsou věštění a kouzla, anebo o motiv s mafiány. Došlo na všechna známá klišé, od útěku od oltáře až po ztrátu paměti. Přesto však po celé ty dva roky nikdy, ani jednou jedinkrát neklesl pod hranici milionu diváků, co se na něj v „prime time“, tedy v hlavním vysílacím čase dívalo.

A bodoval i poslední díl Slunečné - v úterý, v magické datum 22. 2. 2022 si jej podle serveru MediaGuru pustilo 1 milion a 308 tisíc diváků starších 15 let. Je škoda, že tato čísla nezahrnují diváky ještě mladší, jelikož právě mezi mladšími diváky se Slunečná těší až překvapivé popularity. Důkazem toho budiž úspěšné Slunečná busy, které v létě navštěvovaly dětské tábory a různé jiné akce, kde se to jenom hemžilo nadšenou drobotinou.

Slunečná, kterou nyní ve vysílání nahradí ZOO, se tak s obrovským předstihem  dostala například před český snímek Díra u Hanušovic, na která vsadila Česká televize. Ten si totiž pustilo pouze 500 tisíc lidí. A další propad zaznamenala i reality show Survivor Česko & Slovensko na Nově, na který se dívalo jenom 437 tisíc diváků.

VIDEO: Slunečná je ve finále: Burešová a Lambora si konečně řekli ANO! 

Video
Video se připravuje ...

Slunečná je ve finále: Burešová a Lambora si konečně řekli ANO! FTV Prima

Na roli, s níž strávila část života, na sociální síti dojemným způsobem zavzpomínala i herečka Eva Burešová (28). „Sbohem, má milá Týnko… Byla jsi součástí mého života velmi dlouhou dobu a já díky tobě zažila spoustu nových a úžasných věcí, o kterých se mi ani nesnilo. Potkala jsem přátele, kteří, i když spolu, Týnko, dávno nejsme, oni přáteli zůstali,“ napsala na instagram a sdílela fotku z vybíleného natáčecího ateliéru. „I když tu teď sedím v našem prázdném pokoji a ty mě dnes opouštíš, nikdy na tebe nezapomenu a budu o nás vyprávět dětem a vnoučatům. Díky, žes byla nejlepší kámoška dva roky.“

Rovněž v instastories prozradila, že když na natáčecí plac dorazil její aktuální partner Přemek Forejt (34), známý šéfkuchař, s nímž by podle některých zdrojů z televize měla být v jiném stavu, prozradila, že se jí scéna s veselkou nenatáčely zrovna nejlépe. „Málem jsem podruhé utekla ze svatby!“ svěřila se v odkazu na první epizody, v nichž se měla stát manželkou Štěpána v podání Jana Plouhara (39). Na to, až řekne u oltáře „ano“ svému vyvolenému s tváří Marka Lambory (26), si ale musela přesně 137 dílů počkat.

Fotogalerie
76 fotografií