V sobotní a nedělní večer na našich televizních stanicích vždy v prime time, tedy v hlavním vysílacím čase, dochází k tomu nejlítějšímu boji o diváky. Právě v tu dobu jich totiž před obrazovky usedá nejvíce. I to je možná důvodem, proč se jak Prima, tak Nova rozhodla v tyto dny vsadit na novinky. A rozhodně to nebyl krok stranou, jelikož tentokrát to bylo na špici žebříčku sledovanosti podle serveru MediaGuru hodně těsné.

Nejsledovanějším sobotním večerním pořadem po 20:00 byl sice speciál soutěžní show TV Nova Na lovu, ve němž vystoupily celebrity - soutěžila například Ester Geislerová (37) a Jakub Prachař (38), kteří se již před kamerou potkali v romantické komedii LOVEní, sportovec David Svoboda (36) či moderátor Aleš Háma (48), jenže novinkový seriál Duch jim zdárně šlapal na paty. A to i přesto, že se na Na lovu dívalo 1 milion a 235 tisíc diváků starších 15 let, a na sociálních sítích na zábavný program, z nějž výhra putovala na charitu, pěli příznivci Novy jenom samou chválu.

VIDEO: Na lovu: Pomůže Prachařovi taneček k vítězství?

Video
Video se připravuje ...

Na lovu: Pomůže Prachařovi taneček k vítězství? 

Vyšší než milionovou sledovanost měla ale i seriálová novinka na Primě o mladém policistovi v podání Štěpána Benoniho (37), jenž po nevyvedené přestřelce začne vídat ducha zavražděného mafiána s tváří Predraga Bjelace (59). Toho si milovníci fantasy žánru jistě vybaví v jednom z filmových dílů Harryho Pottera, kde ztvárnil ředitele kruvalské školy čar a kouzel. Nový seriál si pustilo 1 milion a 156 tisíc příznivců kriminálek - což je tedy jenom o 79 tisíc lidí méně, nežli kolik jich zaujal program na Nově. Zda se situace do příštího týdne otočí, anebo Na lovu upevní svou pozici, ukáže až čas.

Ostatní pořady byly až daleko za těmito lídry sobotního večera. Na dokument o popovém zpěvákovi Michalu Davidovi (61) s názvem Žít tak, jak se má, se na prvním kanále České televize dívalo 632 tisíc lidí, na Zázraky přírody, jimiž provází Maroš Kramár (62) s Vladimírem Kořenem (48), se koukalo 628 tisíc diváků. Novinkové pořady zkrátka zaujaly...

Fotogalerie
56 fotografií