Zatímco vnadná influencerka Ela Yababy je rodilá Češka, její tatínek se narodil v africké Ghaně, konkrétně v oblasti Ašantska. A když se Ela před pár lety vypravila do tátova rodiště, čekalo ji pořádné překvapení. 

Mocná Ašantská říše

Ela s tátou vyrazili za příbuznými do Kumasi, hlavního města oblasti Ašantska. Místo dnes spadá pod stát Ghana, v minulosti zde ale fungoval stát známý jako Ašantská říše nebo Ašantské království. To bylo založeno v roce 1670 a od 17. do 19. století patřilo mezi nejmocnější africké státy. 

VIDEO: Ostrá hádka v LIKE HOUSE 2! Tadeáš a Ela na ostří nože!

Video
Video se připravuje ...

Ostrá hádka v LIKE HOUSE 2! Tadeáš a Ela na ostří nože! FTV Prima

O historii oblasti, odkud část její rodiny pochází, toho mladá influencerka příliš nevěděla. Čekala ji proto řada překvapení. „Tak právě teď jsme dorazili do místa, kde jsme potkali mého strejdu, který mi začal vyprávět o tom, že jsem princezna a že táta je princ,“ prozradila nevěříce svým sledujícím na videu, které v Africe natočila. 

„Já jsem nejdřív nevěděla, o čem mluví, a táta mi potom řekl, že ten strejda je v tomhle místě král, takže já jsem fakt technicky vzato princezna,“ vyprávěla při cestě autem po ašantské oblasti. 

„Tati, můžeš mi říct, proč jsi mi tohle nikdy neřekl? To je docela důležitý vědět,“ obrátila se na svého otce, který řídil. „Strejda je tady král, v tomhle místě,“ odpověděl jí tatínek se smíchem lámanou češtinou. 

Složitý dědičný systém

Mladá kráska si o rodině získala více informací a na dalších záběrech z Afriky se pokusila vše svým sledujícím srozumitelně vysvětlit. I když je místní systém celkem složitý i na ni. 

„Mám strejdu. Můj strejda je král. Má syna, ale ten syn se nemůže stát dalším králem, protože králem se může stát jenom dítě sourozence krále. Ech, chápete to?“ ptala se Ela fanoušků a sama se snažila vše pochopit. 

„Takže ten můj strejda má sestru, a ta sestra je moje babička, takže jakoby je to matka mého táty. Takže táta je příští král. Ale on to odmítl, takže se stane králem jeho bratr. Ale i tak to znamená, že jsem vlastně princezna, protože jsem dcera budoucího krále,“ popsala s tím, že strýc, o kterém mluvila, je vlastně prastrýc. 

Ela se smála a prozradila, že by potřebovala tabuli, aby si vše nakreslila. „A další věc, jo? Tady není královna. Královna není manželka krále. Královna může být jenom buďto králova matka, nebo králova sestra,“ popisovala místní zvyklosti.  

Základ je rodina

Systém je prý nastavený takto složitě, protože má celý kmen fungovat jako rodina. „Má to být rodinné všechno, základ je tady rodina. A vlastně tím, kdyby se to dědilo furt jenom na dítě, na jeho dítě a další dítě, tak by to byl jeden rod, a nespojovalo by se jakoby celé to město. Chápete? Protože já sama moc ne,“ smála se. 

Ela se snažila o místní historii dozvědět co nejvíc. „Dneska jsme byli v muzeu Ašanti, to je ten největší kmen, který tady dřív byl, a dalo mi docela zabrat,“ přiznala. 

Nakonec to ale shrnula celkem jednoduše: „Prostě jsem princezna,“ uzavřela. „Ve svých devatenácti letech jsem zjistila, že jsem princezna. Mám nějaké výhody? Ne. Dělá mě to nějak lepší? Ne. Mám titul v občance? Ne,“ zakončila svou videozpověď.

VIDEO: LIKE HOUSE 2: Influenceři se opřeli do Agáty! Je falešná a dělá z nás nemožné lidi!

Video
Video se připravuje ...

LIKE HOUSE 2: Influenceři se opřeli do Agáty! Je falešná a dělá z nás nemožné lidi! FTV Prima

Fotogalerie
130 fotografií