Na natáčení speciálního dílu seriálu Přátelé se sešla „stará dobrá banda“. Jennifer Anistonová (52), kterou si zamilovaly davy coby uječenou Rachel, a miliony žen po celém světě kopírovaly její ikonické účesy, Courteney Coxová (56), představitelka úklidem posedlé Monicy, Lisa Kudrowová (57), která si zahrála poněkud praštěnou zpěvačku Phoebe, Matt LeBlanc (53), představitel nepříliš úspěšného herce Joeyho, Matthew Perry (51) alias sarkastický Chandler, a David Schwimmer (54), jenž ztvárňoval paleontologa Rosse, ti všichni se vrátili do kultovní haly číslo 24 (Stage 24) ve studiích Warner Bros. v Burbanku, kde se oblíbený sitcom natáčel. Tentokrát je ovšem doprovázel populární moderátor James Corden (42).

Podle deníku Independent byla sice extra epizoda Přátelé: Znovu spolu, po které dlouhá léta toužili všichni fanoušci, zcela zbytečná a „občas děsivá“, většinou však servírovala svým věrným příznivcům čirou radost herců, co se po dlouhé době setkali znovu před kamerami, a udeřila na tenkou strunu nostalgie a dojetí snad ve všech, co si dodnes pamatují hlášky a scény z tohoto populárního seriálu, jenž se dočkal deseti sezón.

Diváci dostali svou dávku sentimentálního vzpomínání, čtení scénářů, sezení na ikonických lokacích (na legendárním gauči například znovu dojde na vědomostní kvíz), a především oblíbené tváře. Ty ale zestárly. Některé stále ku potěše oka, jiné jsou na tom o trošku hůř, a v některých případech jsou zase dost nelichotivě poznamenané plastickými operacemi.

VIDEO: Seriál Přátelé se vrací po 17 letech na obrazovky!

Video
Video se připravuje ...

Seriál Přátelé se vrací po 17 letech na obrazovky! Videohub

Produkce nahnala herce do přesné kopie kulis, kde před lety natáčeli, takže dnes mohou divákům ukázat, kam si Coxová schovávala taháky se svými replikami, anebo u jakého křesla si LeBlanc vyhodil rameno. Herci se při prohlížení dekorací ve dvou bytech, které proti sobě leží přes chodbu, neubrání slzám – a mnozí diváci pochopitelně také.

Celý pořad je pojatý jako jakási talkshow lomeno dokument, a fanoušci se například dozví, že si herci nepamatují mnohé epizody a někteří se dokonce na Přátele neradi dívají, a budou mít možnost spatřit nepovedené scény, které dosud nikde nebyly k vidění. Dojde i na momenty, které chytnou za srdce: jako když Perry, jenž si v minulosti prošel drogovou závislostí, prozradí, že byl závislý na smíchu živého publika, a Schwimmer zase zavzpomíná na náročné natáčení s opičákem Marcelem.

Na scéně se objeví nejen další herci z původního seriálu, ale i další hosté, kteří rádi připomenou, že jsou Přátelé opravdu fenomén. Dorazí tak nejen Tom Selleck (76), Maggie Wheelerová (59) či Reese Witherspoonová (45), kteří si v seriálu skutečně zahráli, ale i například Kit Harrington (34), známý ze seriálu Hra o trůny, fotbalista David Beckham (46), modelka Cara Delevigneová (28) nebo zpěvák Justin Bieber (27), kterému byly mimochodem v době uvedení první série Přátel na televizní obrazovky dva roky. A zpěvačka Lady Gaga (35) si společně s Kudrowovou zazpívá píseň o smradlavé kočce, která už před lety zazněla v kavárně Central Perk. Rozhodně se je tedy na co těšit, a odběratele HBO GO čeká silný divácký zážitek… určený tedy především pro fanoušky.
Fotogalerie
61 fotografií