Dvakrát rozvedená matka tří odrostlých dětí pracovala jako toaletářka. Šlapat chodník v nejznámější pražské ulici hříchu začala ve svých 45 letech. „Do Perlovky na kšefty jsem se dostala čirou náhodou. S manželem jsem se rozcházela a zašla jsem si na kafe. Tam jsem se seznámila s jednou paní, daly jsme si panáka, a ona mi řekla, že si chodí přivydělávat. Říká – no a nechtěla bys tady zůstat se mnou?“ vypráví Anny v dokumentu. „Tak jsem tam začala chodit. Bylo mi necelých šestačtyřicet,“ říká jakoby nic.

Na konci tunelu

Třeštíková ji sledovala od konce 90. let. „Žila v nejnižší vrstvě společnosti, ale nefňukala. Pracovala na záchodcích a aby mohla vnoučatům přilepšit na Vánoce, tak si šlápla,“ tvrdí o Anny sama dokumentaristka.

Během natáčení se obě spřátelily. „Byly jsme spolu v permanentním kontaktu. Volaly jsme si, tak jsem se dozvídala, co se jí zrovna děje – ohlásila mi například svatbu,“ popisuje Třeštíková. „Scházely jsme se i mimo natáčení. Když mi v nemocnici vyprávěla o světle na konci tunelu, jezdil mi mráz po zádech...“ vzpomíná režisérka. Anny zemřela v 64 letech na plicní nemoc.

VIDEO: „Poctivě tu šlapu dobrejch dvacet let a čím dál míň to hodí.“ Nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové sleduje příběh prostitutky Anny

Video
Video se připravuje ...

„Poctivě tu šlapu dobrejch dvacet let a čím dál míň to hodí.“ Nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové sleduje příběh prostitutky Anny Bontonfilm

Fotogalerie
19 fotografií