Vadil jí betonový barák, malá velikost plně vybavené prostorné kuchyně nebo žmolky na prostěradle. Vyměněné manželce stačilo pouhých pár vteřin, aby nastavila tón nadcházejících deset dní v cizí rodině. Podle Petera byla ale Anna spíše nechtěnou návštěvou než plnohodnotnou náhradní partnerkou; neměla chuť pomáhat s chodem domácnosti, ani s péčí o děti.

Nespokojenost převládala i u společných aktivit. Jejím jediným požadavkem během celého pobytu bylo, aby si všichni šli sednout do romské hospody a tentokrát zaplatil účet Peter, což zaskočený náhradní manžel kategoricky smetl ze stolu.

V Jevanech probíhala zcela opačná situace. Míša oblouzněnému, lehce submisivnímu Pavlovi ukázala, jak by to ve vyváženém manželském svazku mělo vypadat. Jeho romantické naděje na zlepšení vztahu se rozplynuly, jakmile se po deseti dnech znovu setkal s manželkou. První výtkou Anny mezi osmi očima byla – jak jinak – postel.

„Ta tvoje postel mě vůbec nenadchla. U mě si měla celkem dost velký luxus,“ srozuměla ji. Řeč ale okamžitě přeskočila k závažnějším problémům. „Uvědom si, že máš doma milionového manžela. Dělali jsme všechno spolu,“ informovala ji Míša. O společně stráveném čase podle Aničky nemohla být v Budějovicích řeč. „S tebou se nic nedá dělat, když nemluvíš, nic neříkáš,“ uvedl Peter věci na pravou míru. Anna šla rázem do útoku a obvinila ho z alkoholismu, načež ji Peter nazval lhářkou.

Pavel poté vyslovil své představy pro zlepšení rodinné situace doma – méně hraní na telefonu, více hraní s dětmi. „Ponaučila ses?“ obrátil se hned na to na Annu. „A ty si myslíš, že se něco teď změní?“ zeptala se ho skepticky. „Je to na tobě,“ odpověděl jí manžel. „Podle mě se nic nezmění, asi ti to nechám tak, jak to máš,“ reagovala Anna věcně. Pavla to překvapilo a narovinu se manželky zeptal, zda k němu ještě něco cítí. „Asi ne.“

Cestou domů konverzace pokračovala. Zatímco Pavel naznačoval, že by tomu moc rád dal ještě šanci, Anna automaticky hodila ručník do ringu. Oba se po návratu do bytu shodli na rozvodu.

VIDEO: Výměna manželek: Lenost a nezájem o děti!

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Lenost a nezájem o děti! TV Nova

Fotogalerie
15 fotografií