Na natáčení »dvojky« jen tak nezapomene. „Když jsme točili v Ledči nad Sázavou, ráno jsem se probudil a věděl jsem, že je něco špatně. Měl jsem strašný křeče v břiše, fakt mi bylo hodně zle,“ svěřil se Dvořák. „Věděl jsem, že se to nedá zrušit. Fakt jsem se kroutil, bylo mi blbě,“ zavzpomínal na pekelná muka, která prožíval na place. „Naštěstí začalo lehce poprchávat, takže mohli přerušit natáčení, a já jsem říkal – odvezte mě do nemocnice,“ prozradil herec.

VIDEO: Vica Kerekes: Natáčení Anděla Páně bylo náročné. Snažila jsem se být statečná

Video
Video se připravuje ...

Vica Kerekes: Natáčení Anděla Páně bylo náročné. Snažila jsem se být statečná Igor Březina / BPŽ

Zkrat v hlavě

Jelikož mu bylo opravdu zle a muselo se chvátat, na převlékání nebyl čas. Do špitálu proto frčel namaskovaný jako čert! Aby se maska nezničila, dostal do deště červený deštník. „Jak jsem měl zkrat v hlavě, tak jsem šel po nemocniční chodbě s tím deštníkem nad sebou. Myslel jsem, že si mě nikdo nemůže všimnout...“ přiznal v jednom z rozhovorů už se smíchem Dvořák.

Za vším vězel reflux

Dvořák dlouho nevěděl, co mu vlastně je. Kromě bolestí břicha měl také problémy s dýcháním. Až před dvěma roky se dozvěděl diagnózu. „Zjistili mi reflux. Původně jsem si myslel, že jde o zánět průdušek, ale nakonec zjistili tohle. Dokonce mi lékaři doporučili omezení mé profese. Momentálně se cítím dobře, chodím ale na pravidelné kontroly,“ prozradil herec magazínu Sedmička.

Reflux se projevuje mj. vracením žaludečního obsahu do jícnu. Navíc je častou příčinou zánětu jícnu a hlasivek. I proto lékaři doporučili herci zvolnění...

Fyzické vyčerpání

Pokračování divácky úspěšné vánoční pohádky nebyla pro herce vůbec procházka růžovým sadem. „Na Šumavě to bylo jedno z nejnáročnějších natáčení, jaký jsem kdy prožil. Tam jsme si to vyžrali,“ konstatoval anděl Trojan. „Šli jsme někam do kopců, do sněhu, pořád okolo nás lítal dron. To bylo pro nás nejtěžší po tý fyzický stránce. Tam mi bylo ouvej,“ přizvukoval čert Dvořák.

Sníh jako dar z nebes

To, co herci se sněhem vnímali jako očistec, považoval Jiří Strach za zázrak. „Na ten plac jsme přijeli ve čtyři ráno. Začalo sněžit, a když jsme odpoledne ve čtyři odjížděli, tak to začalo tát. Dostal jsem přesně dvanáct hodin na to, abych mohl natočit tu nádhernou Šumavu,“ svěřil režisér.

VIDEO: Trailer k filmu Anděl Páně 2
Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Anděl Páně 2 Youtube.com/Totalfilm.cz/BPŽ

Fotogalerie
36 fotografií