Prášky na spaní sice dokážou pomoci, ale můžou způsobit i závislost. Něco o tom ví už i Miroslav Šimůnek, který je podle svých slov užíval deset let! V poslední době bral navíc téměř smrtelné dávky těchto medikamentů. Léky měl na předpis od doktora, ovšem sháněli mu je postupně i přátelé. „Jiní lidé si je shání na černém trhu, ale to jsem nedělal. Vždy jsem si nějak poradil a chtěl konzumovat jen originální léky,“ vysvětloval sympatický herec, který svůj problém přiznal v rozhovoru pro pořad Face 2 Face na televizi Seznam.

Na podzim pak musel vyhledat pomoc odborníků – prý bral i 30 prášků denně, a tak je v podstatě zázrak, že přežil. „Před léčebnou jsem zažíval stavy, že jsem nemohl dýchat, nemohl jsem chodit, měl jsem kolapsy. Zachránili mi tam život. Byla to vražedná kombinace. Prášky na spaní, na úzkosti, prostě šílené,“ odhalil Šimůnek. Ten přijel na natáčení zpovědi rovnou z lůžka psychiatrie v Brně.

Závislost se u něj prý rozjela postupně a za vším byl jeho workoholismus – honil se za prací a penězi, jenže tělo i duše potřebovaly odpočinek. „Od dětství jsem měl problém hned usnout. A to jsem si přenesl i do dospělosti. A když jsem měl náročné pracovní dny a po moderování Top Staru a pak ještě nějaké akce přijel domů ve tři ráno, prostě jsem si ty prášky vzal. A to jsem třeba hned v šest ráno vstával na nějaké natáčení,“ vysvětloval Mirek.

VIDEO: Miroslav Šimůnek nesmí koukat na holky! Je bez sexu!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Šimůnek nesmí koukat na holky! Je bez sexu! David Turek, Lukáš Červený

Podle svých slov začínal na menším počtu tablet, pak jich přidával víc a víc. Spaní měl přetrhávané, a proto si pomáhal další dávkou. „Už jsem za tím a už ty prášky nepotřebuji. Recidiva u mě nehrozí,“ dodal představitel Honzy z pohádky Z pekla štěstí. Sám už se poučil a dnes tak před podobným riskováním varuje ostatní. „Musím říci, že do takové fáze, ve které jsem já, se může dostat kdokoliv. Varuju vás všechny před těmito prášky.“

Ostatně v ohrožení mohlo být i jeho srdce, jelikož léky jsou velká zátěž pro celý organismus. Naštěstí to dopadlo dobře. „Srdce je v pořádku. Byl jsem kontrolovaný na Bulovce, kde jsem byl i na CT,“ doplnil s úlevou Mirek.

VIDEO: Miroslav Šimůnek hledá ideální partnerku! Musí být starší!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Šimůnek hledá ideální partnerku! Musí být starší! David Turek, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
39 fotografií