V šokujícím dokumentu Avicii například prozradil, že zatímco na začátku své kariéry se bál před vystoupením pít alkohol, později mu propadl. Ovšem mnohem větší problémy mu způsobila závislost na lécích. Vše začalo tím, že během australského turné začal mít přímo v letadle trýznivé bolesti břicha. Diagnostikovali mu pankreatitidu (tedy zánět slinivky břišní).

„Pobyt v nemocnici byl příšerný zážitek, ale co bylo ještě o mnoho horší, byly ty následné bolesti. Probouzel jsem se každý den v bolestech, které neustávaly. Všechno bylo jako v mlze a nevěděl jsem, jak dlouho takhle zvládnu pokračovat,“ přiznal umělec, vlastním jménem Tim Bergling.

I přes všechny útrapy se ale rozhodl, že chce v turné pokračovat. Proto požádal o okamžité propuštění z nemocnice. „Tak jsem na tu hroznou bolest dostal nějaké léky a bylo mi řečeno, abych si to vzal, že se budu cítit líp. Bylo to jako heroin, ale vůbec to na bolest nepomáhalo. Ale já jsem věřil, že doktoři vědí, co dělají.“

„Bral jsem dvacet pilulek denně, ale pořád mi říkali, že to není návykové,“ vysvětloval Avicii na děsivých záběrech. Bylo mu prý pořád zle, přesto pokračoval dál ve vystupování. Sice si tehdy vzal osm měsíců na zotavenou, ale podle všeho to nebylo dost. „Nedal jsem si čas, abych se zastavil a zbavil se toho, nejen bolesti a léků, ale i všeho toho stresu.“

„Nevím, jak mám lidem vysvětlit, že můj život je pořád jen o stresu,“ litoval se Švéd, který krátce po zveřejnění dokumentu oznámil pomocí dopisu fanouškům, že už není schopen dál působit jako DJ. Bohužel, o dva roky později, se svět dočkal tragického závěru dramatického příběhu Aviciiho života – 20. dubna 2018 byl nalezen mrtvý v hotelu v ománském Maskatu, kde trávil dovolenou. Později se ukázalo, že spáchal sebevraždu. Kromě davů fanoušků tu po sobě zanechal i přítelkyni, českou modelku Terezu Kačerovou. Ta si nyní připomíná rok od chvíle, kdy přišla o svou velkou lásku. 

VIDEO: Slavný hudebník (†28) nedokázal před smrtí udržet otevřené oči. Avicii byl viditelně utlumený

 

Fotogalerie
44 fotografií