Jako první se v pondělí se k plotně postaví Jana (62) – vzhledem ke covidové situaci nově nezaměstnaná. Věří, že se jí účastí v Prostřeno! podaří prolomit smůlu, která se jí v posledním období lepí na paty.  Vsadí sice na italskou kuchyni, jelikož právě zde prý dlouho žila, vařit ale bude s pomocí taháku. Zachrání ale zuby jednoho z hostů, protože v mase objeví brok. Jako zábavu si pro své hosty připraví exkurzi pivovarem, jelikož doufá, že jí taková zábava pomůže získat body navíc, jenže se exkurze účastní i ona… a zvěřinu přitom nechá na plotně. A ta se pochopitelně spálí. „Chce se mi brečet a nejradši bych utekla,“ stýská si. Vzdá to, nebo bude bojovat dál?

V úterý vaří realitní makléřka Hana (55). A Jana se po svém dni začne chovat úplně jinak. Nu což, má odvařeno, body slušné, tak proč si do hostitelky, co má koupelnu v ložnici, trochu nerýpnout…? Suverénní Hana se ale rozhodit nenechá, kuřecí závitky připraví podle svých hostů velice chutně. Jenom Jana má pocit, že Hanino menu je takové nevyvážené… možná nevyrovnané… Ona by to zkrátka udělala úplně jinak. Jejího neustálého stěžování si všímají i ostatní. „Myslím si, že po včerejším nezdaru začíná trošičku taktizovat,“ podotknou její spolusoutěžící.

VIDEO: Smutné přiznání v Prostřeno!

Video
Video se připravuje ...

Smutné přiznání v Prostřeno! 

Třetí den své soutěžní menu představí Slovák Martin (37), zaměstnaný u našich sousedů jako učitel. Před kamerou není žádným nováčkem, v jednom pořadu už účinkoval, ale chce i nyní získat zkušenosti o tom, jak takové natáčení probíhá. Středeční hostitel Martin je sympatický ve všech ohledech, vsází na přirozenost a na své oblíbené recepty. Třeba čočkovou polévku. „Dělám ji rád, dělám ji od srdce,“ prozradí. U stolu pak přizná, že má dvanáct sourozenců a že vyrůstal v dětském domově. Dojemným vyznáním se mu podaří své hosty rozplakat…

Černého Petra tohoto týdne si vylosuje fitness trenérka Veronika (39). Dělá si sice velké plány, musí ale řešit nenadálé situace. Tak například jí přestane fungovat trouba, tedy základní spotřebič, bez kterého své menu zkrátka nepřipraví. Dobře nedopadnou ani domácí rohlíčky. Večer se kvůli tomu ponese ve znamení stresu. Veronika nebude stíhat a bude vymýšlet náhradní řešení, jak hosty zasytit. Uspokojí je pizza, kterou si partička nechá doručit kurýrem, nebo to bude jen přilití do ohně? Podle rozčarovaného Jozefa jde totiž jenom o výmluvu a cítí se ošizený. „Tohle jsem nečekal. Měl jsem sto chutí se otočit a jít pryč,“ nebere si servítky.

VIDEO: Vyostřená debata v Prostřeno!

Video
Video se připravuje ...

Vyostřená debata v Prostřeno! 

V pátek předvede svůj kulinářský um právě emotivní Jozef (37). Do pořadu ho přihlásila jeho manželka, protože podle jejího názoru prý dobře vaří. Původně se měl Prostřena účastnit už před dvěma měsíci, ale na poslední chvíli musel ze zdravotních důvodů účast odmítnout. Místo něj tehdy kuchtila jeho žena. Jak se osvědčí on? A co jeho hosté? Například Jana se zpozdí a ostatní přemýšlejí, jestli je to taktika, nebo nehoda. Jakmile konečně dorazí, dojde na její nepříjemnou s Veronikou, „Vyhledáváš problémy, kde nejsou, rýpeš do lidí, seš věčně nespokojená…“ vypočítává rázná fitnesska. Jana je upřímně v šoku z toho, co se o sobě dozví, na druhou stranu, stejný pocit jako Veronika mají i ostatní, jen to neřeknou tak nahlas… Anebo řeknou?

Zajímavá partička je ta Jihomoravská… Dívejte se už v pondělí 23.11 a těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno.

Fotogalerie
12 fotografií