Hned v pondělí student Daniel (26) předvede, že je mužem mnoha schopností. A že kromě svého přesvědčení o tom, jak skvělým kuchařem je, je také lingvistou. Angličtina se objevuje prakticky neustále v jeho mluvě. Ve svém „time managementu“ se drží hesla „no pressure, no stress“, a „easy business“. A cheesecake? Ten podle něj bude „pro některé mohla být nová experience.“  A jak je to s jeho kulinářskými schopnostmi a jak dopadne jeho menu, ke kterému ho inspirovalo jeho cestování? Během přípravy menu se ale Dan pořádně zapotí, zvlášť když mu sporák vypoví službu. U stolu pak místo vůně jídla cítí hosti psí granule, které jsou ale vlastně ve skutečnosti kočičí. „Mají docela dobrej nos,“ směje se Daniel.

V úterý se ukrajinský všeuměl Nikolaj (40) prohlásí mafiánem. Nechce na to vzpomínat, ale na kamery se s tím chlubí. Je prý ve své mafiánské komunitě mediálně známý, a tak se prý ani nebojí, že by si ho ostatní mafiáni, kteří vyprázdnili do jeho kamaráda celý zásobník, našli. Uvěří mu to jeho hosté? Momentálně je téměř bez práce a výhra by se mu hodila – prý by z ní poplatil dluhy, co mí kvůli koronavirové krizi. Nikolaj nechá také své hosty čekat na chodbě. Jsou s tím v pohodě a budou překvapeni z toho, co pro ně Nikolaj nachystá? A jak jim zachutná boršč, který se zbarví do zelena? Je ze šťovíku připravená polévka dobrá? Nikolaj, stejně jako jeho menu, je poněkud výstřední, a své spolusoutěžící nakonec nejvíc zaujme kozáckou uniformou a hrou na ukrajinskou píšťalu.

VIDEO: Tak tohle v Prostřeno! ještě nebylo: Ukrajinský mafián?

Video
Video se připravuje ...

Tak tohle v Prostřeno! ještě nebylo: Ukrajinský mafián? 

Ve středu čeká na hosty další překvapení. Zasloužilá matka osmi dětí a zároveň několikanásobná babička Jana (51), co pracuje ve skladu s ovocem a zeleninou, se přizná, že její muž už v Prostřeno byl – a vyhrál. Účast v Prostřeno! mu změnila život a zajistila lepší práci – dostal nabídku dělat kuchaře. Nikolaj je z toho zjištění zklamaný, přesto se ale nakonec zachová jako gentleman. To svérázný Travis, neboli Tomáš, dojde k závěru, že toto zjištění mu pohled na Janu nezměnilo. „Je mi sympatická, ale z toho hracího hlediska a taktizování mi to přijde jako podpásovka,“ prohlásí. Nechová se ani moc společensky u stolu, dokonce si hlasitě říhne. Ale lze to považovat i za ocenění kuchařského umu Janičky a jejího muže, jenž jí dokonce vymyslel i zábavu večera a ona se pouze řídila jeho pokyny…

Ve čtvrtek vaří tatér Tomáš (31), jenž potřebuje peníze, aby rozšířil své studio. Je to ale trochu podivín. Hosty pozve do své temné jeskyně, má rád netopýry a temné síly. Ostatní záhy zjišťují, že se chová neukázněně a drze dokonce i na svém vlastním „písečku“. Jako hostitel nebude zrovna trpělivý a pozorný a chvílemi to dokonce vypadá, že kdyby to šlo, poslal by všechny pryč. Napětí by se tento večer dalo krájet a vře to především mezi Travisem a Nikolajem. Jeho hra s tarotovými kartami je také pořádně záludnou taktikou. Nevychovanou a záludnou taktikou. „Klidně bych vám i vyvěštil, ale nechce se mi,“ ušklíbá se Travis. „Jestli chcete vědět víc, tak si to musíte vyhledat na internetu. Anebo vám to řeknu po skončení celé show, můžete přijít za mnou na věštění.“

VIDEO: Neobvyklá surovina v Prostřeno!: Červíci!

Video
Video se připravuje ...

Neobvyklá surovina v Prostřeno!: Červíci! 

V pátek mohou u obchodního zástupce Petra (30) všichni ochutnat saranče a potemníka. Kdo si dá, a kdo ne? Komu to chutí připomíná krevety? Jana se zatne a sní červa v polévce „cvrkačce“. To Nikolaj bude mít s pokrmem Vzpomínka na Indii větší problém. Skončí na toaletě. „Najednou jsem ucítil, jak mi tady, v hrdle, nožička kmitá, škrábe… A okamžitě se mi to vracelo. To mi bylo tak trapné, já se strašně stydím,“ popisuje na kameru. Daniel je ale přesvědčen, že byla jeho reakce přehnaná. „Jen se snažil udělat show,“ myslí si.  V rámci zábavy dojde i na přípravu hmyzu. Uvařit, usmažit. Obrácený postup totiž není humánní. Zkusit se má zkrátka vše, takže i když soutěžící tohoto týdne třeba nevyhrají, rozhodně je Petrova kuchyně zážitkově obohatí!

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! Bude to vítězství za dobré jídlo, kulturní obohacení, anebo zvítězí úplně jiné pohnutky?  Tento soutěžní týden to bude v Praze a Středních Čechách každý všední den od 17:50 velice zajímavé!

Fotogalerie
10 fotografií