Pro čtveřici soupeřů si trojlístek porotců hned na začátku připravil opravdovou chuťovku – vypnul jim sporáky a varné desky, sebral mixér a místo vděčných spotřebičů a kuchyňských robotů dostali k přípravě soutěžního jídla obyčejnou rychlovarnou konvici, toustovač a pečící hrnec.

Pepa předčasně hodil ručník do ringu: „Nevěřím si v dnešní výzvě, nemám z toho dobrý pocit.“ To samé Roman: „Myslím si, že vypadnu. Ti tři jsou skvělí.“ Pavlína oplývala sebevědomím, ale jen do té chvíle, než vylezla ze spíže. Jak si uvědomila, zapomněla na základní ingredience a musela porotce »opít ovocem«.

Z této výzvy vyšel nejlépe Roman a jeho tuňák s kuskusovým salátem. O postup se krátce přel s Pepovou jehněčí pečení na zelenině, rovněž obstojným pokrmem, zatímco dámy, hlavně Pavlína a její ananasový kompot, nenadchly.

Video: MasterChef Česko: Pavlína v koncích. Zvládne uvařit bez základních surovin?

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Pavlína v koncích. Zvládne uvařit bez základních surovin? TV Nova

„Chci vyhrát, moc chci vyhrát, takže to musí klapnout,“ mantrovala Pavlína před zahájením druhé výzvy. Ta neměla být tolik o kreativitě jako spíše o prověrce jejich technicky. Od Kašpárka, Forejta a Punčocháře dostali jasné a srozumitelné instrukce – okopírovat geniální hovězí steak rossini, jak nejlépe a nejvěrněji svedou.

S masem nejvíce zápolila Eva. Jak Roman trefně utrousil, s malými dětmi na krku nejspíš nemá moc šanci servírovat steaky. Ve výsledku ale každý na hovězím rossini s foe grais a lanýžovou omáčkou něco pokazil. Porotcům však nejvíce zachutnalo Pavlínino dílo a fénixe, jež pokaždé povstane z popela, poslali na balkon. Tady hateři už zřejmě přepnuli na jiný kanál, čímž přišli o to nejzajímavější a nejnapínavější, co česká mutace kulinářské show představila – chuťovou výzvu.

Se zavázanýma očima a vyostřenými chuťovými buňkami museli Pepa a Eva uhodnout co nejvíce pokrmů. Porotci jim do úst sázeli krychličky limetky, okurky, čokolády i masa. První kiks si vysloužila Eva za záměnu ředkvičky s kedlubnou.

Pepův jazyk nadále exceloval, Na Evě už bylo vidět, že své naděje pomalu vzdává. S velkou dávkou lhostejnosti v hlase odhadla uzeného lososa jako makrelu a podruhé a už vážně naposled opustila kuchyni MasterChefa.

VIDEO:  MasterChef Česko: Eva propadla v chuťové výzvě a nadobro odešla ze soutěže

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Eva propadla v chuťové výzvě a nadobro odešla ze soutěže TV Nova

Fotogalerie
88 fotografií