Dlouhý oddech od nervy drásajících výzev měl na vnímání MasterChefa a některých soutěžících pozitivní, ale i negativní dopad. Pavlína Lubojatzky, polovinou republiky nenáviděná účastnice, si začala pomalu získávat sympatie. Na druhou stranu Ivce nemohou po poslední výzvě lidé přijít na jméno. Stratéga Pepu, kterého si vůbec poprvé oba týmy nechaly na úplný konec, je pro spoustu diváků už nyní jasným vítězem, a to údajně proto, že se podle nich nepodřizuje dramaturgickým trendům.

„Mně přijde, že Pepa je jediný, kdo nejede podle scénáře a stojí si za svým. Jako jediný ‚Pavlínce‘ nelezl do zadku přehnaným vychvalováním,“ tvrdí jeden z komentujících. Další si myslí, že ho stanice za jeho neposlušnost naschvál ukazuje ve špatném světle. „Pepa, takový sympaťák, a najednou se z něj snaží udělat toho špatného… Nova zničila skvělou show.“

Pavlína o prázdninách budovala fanouškovskou základnu hlavně mimo obrazovky. Jakmile se ale v předtočeném dílu opět ponořila do vaření, slízla od diváků kritiku. Nelíbilo se jim, že se v novém díle opět zhostila té nejmenší a nejjednodušší role a nešetřila kritikou k ostatním.

„Pavlínka dělala co? Krájela brambory na kostičky... A ještě kritizuje spálenou kůži lososa... Teď chudák bude moct za prohru, protože tam nechal kost,“ vztekala se v komentářích Zuzana. „V každé týmové výzvě jenom krájí, ale sebevědomí má, jako by uvařila sama hostinu pro 100 lidí,“ reagovala divačka Angela.

Video: Hubená Viki z MasterChefa šokovala v show kily navíc: Mohl za to drsný rozchod! 

Video
Video se připravuje ...

Hubená Viki z MasterChefa šokovala v show kily navíc: Mohl za to drsný rozchod! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Jindy oblíbená a favorizovaná Ivka se tentokrát ocitla na druhé straně popularity. Dlouhá pauza zřejmě vymazala z kolektivní paměti její občas nevhodné vyjadřování prošpikované sprostými slovy, za což dostala od diváků pořádné dělo. Víc jim ale vadilo okaté a přehlížené porušování pravidla v druhé části výzvy. Spolu s Viki musely za trest používat k práci pouze jednu ruku. Když se ale ostříží oko porotcovské stočilo k druhému stolu, jak Ivka, tak Viki si vypomohly oběma rukama. A to i poté, co je trojlístek porotců zaregistroval.

„Tak teda nevím, pro mě ‚nepoužívat ruku‘ znamená asi něco jiného… Ivka si celou dobu držela rukou věci, i při krájení, nosila v ní věci…,“ konstatovala divačka Sylva. „Taky se mi to nelíbilo, jak obě dvě podváděly a porota to neřešila,“ souhlasila Tereza a dodala, že první výhra modrých byla tím pádem k ničemu.

Výzvu nakonec zvítězil červený tým ve složení Ivky, Viki, Pavla a Chili. Příští týden čeká modrý tým tvrdý boj o postup na balkon. Valná většina fanoušků má navzdory prostupujícím nesympatiím vůči dalším soutěžícím stále jasno – ze soutěže musí vypadnout Pavlína a ukázka na další epizodu, kde kontroverzní účastnice pláče, tomuto přání silně nahrává.

VIDEO: Favorit soutěže MasterChef Česko v nemilosti ostatních

Video
Video se připravuje ...

Favorit soutěže MasterChef Česko v nemilosti ostatních TV Nova

Fotogalerie
87 fotografií